XI Concurs literari ‘Parets arreu del món’

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 00:00
L'Ajuntament de Parets del Vallès ha convocat una nova edició del concurs literari 'Parets arreu del món', que té per finalitat commemorar el Dia Internacional de les persones migrants i fer valdre, a través de la literatura, els articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, segons els quals totes les persones tenim dret a entrar i sortir del nostre país quan vulguem i si ens persegueixen, tenim dret a anar a un altre país i demanar que ens protegeixin.

El certamen vol donar a conèixer les experiències, reals o imaginàries, que per mitjà d'un viatge o per l'arribada de nous residents han connectat Parets amb diferents indrets del món.

El concurs està obert a totes les persones majors d'edat empadronades a Parets. Cada participant només es pot presentar a una categoria, relat o poesia, en llengua catalana, i ha de centrar-se en el lema genèric "Parets arreu del món", tot i que el tema pot ser lliure.

En totes dues categories hi ha tres premis de 200, 100 i 50 euros respectivament. Les obres es poden presentar impreses fins al 8 de desembre, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, plaça de la Vila, 1, acompanyades d'una instància, en un sobre tancat que contingui les dades personals i l'adreça de l'autor o autora.

La valoració dels treballs es farà tenint en compte criteris com la qualitat literària, la correcció estilística i ortogràfica, la transmissió de valors de respecte per les migracions i l'adequació del relat al tema de la convocatòria.

Les bases íntegres del concurs es poden consultar a la web de l'Ajuntament, http://www.parets.cat/fitxer/16063/2019_flyer_Parets_arreu_mon.pdf.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:03