Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament reforça la neteja viària amb tres persones dels Plans d’Ocupació Local

L’Ajuntament reforça la neteja viària amb tres persones dels Plans d’Ocupació Local

04/12/2019

L’Ajuntament de Parets ha contractat, de manera extraordinària, tres nous operaris per mitjà dels Plans d’Ocupació Local, amb l’objectiu de reduir les molèsties que l’acumulació de fulles als carrers puguin ocasionar a la ciutadania. Aquestes tres persones se sumaran als 11 operaris que ja estan destinats, des del mes de juliol, a la neteja viària.

Els tres nous operaris, escollit entre els aspirants als darrers plans d'ocupació, s'incorporaran a la plantilla a partir del pròxim dilluns, 9 de desembre, fins que finalitzi la temporada de poda.

Pròximament, l’Ajuntament durà a terme la licitació pública del contracte per a la poda viària i informarà del calendari d’actuacions, que es preveu que s’allargui fins a finals del mes de febrer.

Enguany, l'endarreriment en l'inici de la poda de l'arbrat viari respon a criteris de sostenibilitat mediambiental i és conseqüència directa dels efectes produïts pel canvi climàtic. Els arbres no es poden podar fins que baixen les temperatures, quan la seva activitat és mínima, per tal de reduir l'impacte que pot tenir en el seu creixement i mortalitat.

Tot i això, durant la setmana del 9 al 14 de desembre, es faran treballs de poda puntual de 209 exemplars de troanes (Ligustrum lucidum) a la via pública. Aquesta intervenció es produeix amb anterioritat a la campanya de poda anual, per tal de controlar la producció de fruits abans que caiguin i causin inconvenients a la ciutadania.

Recollida a domicili de les restes de poda domèstica

Ja es pot sol·licitar  la recollida a domicili de les restes de poda domèstica, que es faran entre els dies 9 de desembre i 10 de febrer de 2020. Per sol·licitar-ho, cal adreçar-se a l’OAC per recollir la saca que ha de contenir les restes, i trucar al telèfon 93 573 88 88 per confirmar la recollida.

El servei s’efectuarà cada dilluns al matí entre les 7 i les 14 h, únicament si s’ha fet la petició prèvia i les restes s’han dipositat a les saques que proporciona l’Ajuntament. Per a més informació es pot trucar al 93 573 88 88.

Arxivat a: Medi ambient, Ocupació
Poda arbrat carrer Sant Miquel