Portada > Actualitat > Notícies > La Tipel llueix de nou una rèplica de les figures dels bens originals a l’entrada de l’antiga fàbrica

La Tipel llueix de nou una rèplica de les figures dels bens originals a l’entrada de l’antiga fàbrica

09/01/2020

Aquest matí s’han instal·lat, a l’entrada de l’antiga fàbrica Tipel, situada a Parets del Vallès, sis bens rèpliques dels que hi havia hagut originalment, quan la factoria estava en ple funcionament.

Els xais han estat creats per Eduardo Arranz Bravo a partir dels motlles dels originals que, en tancar la fàbrica, una família del municipi va recollir i guardar a casa seva. Part d’aquest ramat està també reflectit en el mural pop-art de la Tipel, que els artistes Eduardo Arranz Bravo i Rafael Bartolozzi van crear entre 1969 i 1971.
 
El mural de la Tipel va ser encarregat per Isidor Prenafeta a Arranz Bravo i Bartolozzi que van decorar 2.000 m2 de la façana amb motius orgànics sinuosos i d’altres que recorden formes industrials com ara tubs o xemeneies.
 
La pintura, considerada una de les obres pop més importants de Catalunya, està catalogada com a bé cultural d'interès local i es recull en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni, aprovat per l'Ajuntament l’any 2011.
Arxivat a: General
Tipel