Portada > Actualitat > Notícies > L'atur baixa a Parets durant el mes de desembre i es manté estable respecte de l'any 2019

L'atur baixa a Parets durant el mes de desembre i es manté estable respecte de l'any 2019

13/01/2020

Segons les darreres dades publicades per l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental, la taxa de persones aturades a Parets del Vallès durant el passat mes de desembre es va reduir en un 2,03% respecte del mes anterior, és a dir, 18 persones aturades menys.

Tot i que en comparació, el balanç anual és de 3 persones aturades més respecte de l'any anterior, la taxa de persones aturades a Parets del Vallès s'ha mantingut estable durant l'any 2019 segons les dades que ha fet públiques l'Observatori. Durant el desembre, la diferència entre les altes i les baixes a les llistes de l'atur va ser de 18 nous llocs de treball, aquesta xifra ha permès mantenir una taxa que continua sent considerada com d'atur estructural.

A 31 de desembre, les persones de Parets inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya eren 869, un 9,44%. Aquesta xifra se situa per sota de la mitjana del Vallès Oriental, que és d'un 10,99% i més de dos punts per sota de la del Baix Vallès que és d'un 11,68%.

Un 39% de les persones aturades del municipi són de llarga durada i un 28% de molt llarga durada, segons indica l'estudi del Mercat de Treball de 2019, que va fer públic a final d'any la Diputació de Barcelona.

Un dels trets característics de l'economia paretana és que aquesta no genera suficients llocs de treball en el seu terme municipal per ocupar la totalitat de la seva força de treball potencial. De fet, la quantitat de llocs de treball localitzats a Parets arribaria a ocupar menys de tres quartes parts de la població en edat de treballar, això ens converteix en un municipi amb un cert grau de dependència respecte dels llocs de treball localitzats en altres poblacions de l'entorn, tot i que per sota de la mitjana comarcal.

L'Ajuntament contracta 6 persones en el marc del Pla Treball i Formació del Servei d'Ocupació de la Generalitat

Darrerament, l'Ajuntament de Parets ha incorporat quatre persones, amb un contracte d'un any i el 100% de la jornada laboral, i dues més amb un contracte de sis mesos, també amb el 100% de la jornada. Les tasques que duen a terme estan relacionades amb atenció a la ciutadania i manteniment.

El col·lectiu destinatari d'aquest programa són persones aturades de llarga durada sense prestació, beneficiàries de la renda garantida de ciutadania o dones aturades de molt llarga durada.

Arxivat a: Ajuntament, Ocupació
Pressupost participatiu