Portada > Actualitat > Notícies > Pels teus fills i filles, sigues cívic: Petó i adéu

Pels teus fills i filles, sigues cívic: Petó i adéu

23/01/2020

L’Ajuntament de Parets va posar en marxa ara fa uns mesos el projecte ‘Petó i adéu’, amb l’objectiu que les portes dels centres escolars quedin lliures embussos a les hores d’entrada i sortida dels estudiants. La iniciativa consisteix a deixar el nen o nena en un espai segur assenyalat i predeterminat a la porta de cada escola, fer-li un petó, acomiadar-lo i marxar sense sortir del cotxe, mentre els agents vigilen que entra sa i estalvi. La prova pilot s’ha iniciat a l’escola Vila Parietes, a l’espera d’una valoració dels resultats per implantar-ho a la resta de centres.

La idea s’ha impulsat per descongestionar els espais d’accés als centres que, en horari d’entrada i sortida, es veuen sovint bloquejats per un gran nombre de vehicles que queden estacionats al carrer mentre els pares o mares acompanyen els seus fills fins a la porta.

Segons el sergent responsable de l’àrea de Trànsit i Mobilitat de la Policia Local, Jordi Galera, “això pot arribar a provocar maniobres estranyes d’alguns conductors i conductores que, en intentar avançar, poden arribar a posar en perill els petits”.

A més de millorar la mobilitat al municipi, també es tracta de fomentar l’empatia i la solidaritat entre els conductors, familiars d’alumnes o no, que es veuen atrapats en la filera de cotxes aturats a les portes de les escoles.

Aquesta iniciativa forma part dels ‘Camins escolars’ per crear rutes segures per als estudiants i transformar l’espai públic, per tal que el camí que els infants han de fer per arribar a l’escola sigui segur i sostenible. També vol fomentar l’autonomia dels petits, conscienciar la població sobre la necessitat d’adquirir hàbits saludables, com ara anar a peu al col·legi i, alhora, té efectes beneficiosos sobre el medi ambient, ja que es redueixen les emissions de CO2.

Arxivat a: Educació, Seguretat
Petó i adeu