Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets inicia la regulació de l'ús de patinets elèctrics

L'Ajuntament de Parets inicia la regulació de l'ús de patinets elèctrics

25/02/2020

Aquest dilluns les regidories de Mobilitat, Via Pública i Seguretat Ciutadana s'han reunit per posar fil a l'agulla en la regulació de l'ús de patinets elèctrics a Parets. La regidora Montserrat Folguera, juntament amb l'alcalde Jordi Seguer, l'inspector de la policia Joan Pérez i el sergent Jordi Galera i personal de les àrees implicades, han acordat que l'ajuntament de Parets actualitzarà l'ordenança de circulació de vehicles que va ser aprovada l'any 2001 per tal d'incloure la regulació dels patinets elèctrics i que aquesta modificació de l'ordenança tingui en compte les situacions en les quals estarà permesa la circulació d'aquest tipus de vehicle i quina serà la normativa sancionadora.

L'actualització de l'ordenança tindrà en compte l'estat dels carrers i les dificultats que hi ha per tal que un patinet elèctric pugui circular per aquelles voreres amb dificultat d'accessibilitat, l'actual carril bici o l'anella esportiva. El govern preveu elaborar un esborrany que pugui ser sotmès a aprovació abans que arribi l'estiu.
Els patinets a Parets fins avui dia
Durant els mesos en què la nova ordenança no entri en vigor, la Policia Local de Parets es troba aplicant una disposició que la direcció general de trànsit va publicar el desembre del 2019 i que permet sancionar els conductors de patinets elèctrics que cometin alguna infracció. Avui dia, a Parets, uns cinc conductors de patinets han estat sancionats per la policia local, només un d'ells per una infracció greu. A principis de febrer es va multar al conductor d'un patinet elèctric que conduïa a més de 50 quilòmetres per hora pel carrer Llibertat; el conductor anava sense casc, conduïa amb auriculars, sense assegurança i sense cap mena de matrícula. La policia el va detenir per conducció imprudent i li va immobilitzar el vehicle.
Un cop s'actualitzi la nova ordenança de circulació de vehicles es programarà una campanya de difusió de la normativa que, segons ha explicat Montserrat Folguera, podria coincidir amb la pròxima edició de la 'Setmana de la Mobilitat'.

Arxivat a: Ajuntament, Via pública, Mobilitat, Seguretat
Patinet elèctric