Portada > Actualitat > Notícies > La Policia Local de Parets prendrà mesures estrictes amb l'incompliment de l'estat d'alarma deixant de costat la flexibilitat que ha tingut els primers dies

La Policia Local de Parets prendrà mesures estrictes amb l'incompliment de l'estat d'alarma deixant de costat la flexibilitat que ha tingut els primers dies

18/03/2020

La Policia Local de Parets adverteix que, des d'avui dimecres, deixaran de fer avisos a les persones que no compleixin les mesures decretades a causa de l'estat d'alarma i sancionaran a tots els casos, greus o no greus, que no respectin el confinament. Aquesta decisió arriba després de comprovar que encara hi ha persones que no respecten les mesures establertes tot i la importància de prendre aquesta situació amb responsabilitat.

Fins avui dia, la Policia Local de Parets ha vigilat que es compleixin les normes de confinament i, quan es trobaven persones que no el complien, el feien complir la norma i que tornés a casa o tanqués el comerç evitant la sanció; només han sancionat una trentena de persones que estaven reincidint i/o incomplint les ordres de l'autoritat.

En veure que alguns comerços no autoritzats han volgut obrir, i que comença a augmentar el nombre de persones que es troben al carrer sense estar dins d'un dels supòsits permesos, la Policia Local ha comunicat que, des d'avui mateix, es posarà una sanció, tal com preveu la llei, d'entre 100 i 600 euros a tota persona que no estigui complint amb la normativa de l'estat d'alarma. Si les infraccions són més greus, les sancions poden arribar als 30.000 euros i, fins i tot, comportar responsabilitats penals en els casos molt greus.

Cal tenir consciència de la importància de complir amb el confinament. En l'estat d'alarma actual, només es pot sortir al carrer per fer accions de primera necessitat; anar a comprar aliments o begudes, visites mèdiques o farmacèutiques, assistència a persones dependents, trasllat de casa al treball i del treball a casa, passejar al gos el temps indispensable perquè faci les seves necessitats, i la resta de supòsits recollits en el Decret.

Arxivat a: Informació coronavirus, Seguretat
Policia Local Parets recurs