Portada > Actualitat > Notícies > Parets s'uneix al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya

Parets s'uneix al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya

17/04/2020

L'Ajuntament de Parets del Vallès s'ha adherit al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya elaborat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Aquest decàleg presenta 55 mesures que caminen en la línia de reactivar socialment i econòmicament els municipis després de la pandèmia de la COVID-19.

Totes les mesures s'emmarquen dins de 10 àmbits que contempla el decàleg:

  • La prevenció.
  • Reforçar el sistema sanitari.
  • Justícia social.
  • El paper de l'Administració local.
  • Adaptació dels mandats per abordar la crisi social i econòmica.
  • Un nou pressupost adequat a les necessitats actuals.
  • Enfortiment de les eines de les administracions locals.
  • Garantir l'accés als serveis essencials.
  • Reactivació socioeconòmica.
  • Convertir l'adversitat en una oportunitat.

És precisament des dels municipis des d'on primer i més fort ha ressonat la resposta a la pandèmia. Iniciatives solidàries, creatives i de voluntariat han anat al costat dels servidors públics, treballadors del consistori i electes municipals per superar l'emergència sanitària. Cal pensar, a més, en l'endemà, quan els autònoms, comerços i negocis locals del nostre municipi puguin tornar a obrir les persianes i necessitin la protecció per part de les administracions, també de la més pròxima, l'Ajuntament.

A més, el decàleg al qual s'hi ha adherit l'Ajuntament de Parets mostra "el nostre suport i manifestar el nostre més sincer condol a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats; donar tot l'ànim i empatia als que s'han vist contagiats per la COVID-19 i es troben aïllats a casa o ingressats als hospitals. I al mateix temps, l'agraïment més coratjós als qui treballen en els serveis essencials per garantir la resposta en moments difícils com els actuals; especialment a totes i tots els professionals sanitaris, als cossos i forces de seguretat, amb reconeixement exprés del paper que estan exercint els agents de policia local, bombers i treballadors i treballadores d'emergències que, amb una dedicació digna, treballen per revertir aquesta situació, com ho són el servei de neteja viària, recollida d'escombraries, aigua-enllumenat, ajuda a domicili, serveis socials, residències, transports, funeràries i altres serveis municipals essencials".

Arxivat a: Ajuntament, Informació coronavirus
Ajuntament de Parets

Arxius adjunts