Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament rep l'avantprojecte per fer pisos a l'edifici de l'avinguda de Lluís Companys

L'Ajuntament rep l'avantprojecte per fer pisos a l'edifici de l'avinguda de Lluís Companys

04/05/2020

L'Ajuntament de Parets va encarregar, ara fa uns mesos, la redacció d'un avantprojecte per convertir l'edifici de l'avinguda de Lluís Companys, que actualment ocupen la Policia Local, el Jutjat de Pau, el departament de Drets Socials i el Servei de Comunicació, inclosa l'emissora RAP107, en pisos de lloguer assequible.

L'objectiu és rehabilitar, reformar i adaptar a la normativa tot l'edifici per convertir-lo en habitatges que formarien part de la borsa de lloguer assequible que l'Ajuntament posa a disposició de les persones amb dificultats econòmiques.

El document preveu 11 pisos, 3 pisos per planta més 2 àtics, amb 1 o 2 habitacions per habitatge. També disposaria d’un espai als baixos destinat a espais comunitaris com ara bugaderia i serveis. L'edifici seria totalment eficient i estaria dotat d'aerotèrmia, una tecnologia que utilitza la mateixa energia de l'aire que prové de l'exterior per climatitzar els espais, i que està considerada una de les fonts d'energia més neta i eficients que existeix actualment.

La regidora d'Habitatge, Montserrat Folguera, puntualitza "que es tracta només d'un avantprojecte, pendent del projecte definitiu i, tot i que ens agradaria poder-ho tirar endavant aquesta legislatura, dependrà en gran part de com avanci la situació actual en què ens trobem". “A més, el projecte definitiu també està sotmés al trasllat dels serveis que actualment ocupen l’edifici”. 

La redacció d'aquest document va ser encarregat per la regidoria d'Habitatge amb l'objectiu de dotar la bossa de pisos de lloguer assequible amb un perfil d'habitatge del qual actualment Parets no disposa o són molt escassos, "els pisos d'1 i 2 habitacions són els més sol·licitats en la borsa, sobretot per gent jove i persones grans, i al nostre municipi ara per ara són escassos i no n'hi ha suficients per cobrir aquesta demanda", comenta la regidora.

El programa de borsa de lloguer assequible gestionat per l'Ajuntament, dóna garanties de cobrament i seguretat als propietaris i ofereix habitatges de lloguer a un preu sensiblement més baix que el del mercat durant un període de cinc anys. La seva funció és, a més, dur a terme una mediació permanent entre el llogater i el propietari i facilitar la relació entre ambdues parts.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Habitatge, Ple municipal
logo ajuntament