Portada > Actualitat > Notícies > El Parc del Sot d’en Barriques ja té un projecte per una nova tanca

El Parc del Sot d’en Barriques ja té un projecte per una nova tanca

13/05/2020

L'Ajuntament de Parets ha encarregat al grup 'Vora arquitectura' la redacció del projecte per dotar d'una tanca perimetral el Parc del Sot d'en Barriques. L'encàrrec s'ha fet al mateix grup d'arquitectes que va fer el disseny original de l'espai.

Es tracta d'una tanca formada per pilars de perfil tubular d'acer de 2 cm de diàmetre pintats de color verd, amb una separació de 10 cm entre ells. En el punt més baix, el tancat tindria una alçada de 2,20 metres. Els barrots estaran ancorats a terra i s'ajustaran als parterres actuals per tal que les voreres siguin el més ample possibles en els tres carrers que delimiten el parc: av Catalunya, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig. 

Pel que fa a límit que correspon a parcel·les de titularitat privada, es preveu alçar la barana ja existent per tal d'incrementar la seguretat del veïnat. Visualment, l'aspecte de la tanca serà diàfan i l'objectiu és poder tancar el recinte, especialment a les nits, per evitar possibles actes vandàlics.

La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, explica que "amb els barrots verticals el que s'ha volgut és donar una sensació de transparència". El motiu pel qual s'ha fet l'encàrrec del tancament, afegeix Martí, és perquè "l'actual sistema de seguretat del parc amb vigilància no és sostenible i cal prendre altres mesures".

El projecte també preveu vuit portes, coincidint amb els accessos actuals, que no romandran sempre obertes alhora, i que reproduiran com a element decoratiu les fulles de l'arbrat de l'entorn. També s'incorporaran banderoles amb el nom de parc, que seran visibles des de diferents punts.

El projecte té un pressupost de 135.000 euros, sense IVA, i inclou la substitució d'alguns dels bancs que estan deteriorats i el sembrat de flors silvestre sobre la gespa. Es preveu que les obres es puguin dur a terme entre finals d'aquest 2020 i principis de l'any vinent, aprofitant la menor afluència de públic que hi ha al parc durant els mesos d'hivern.

Arxivat a: Ajuntament, Via pública
Fonts Sot d'en Barriques