Portada > Actualitat > Notícies > Darrera reunió informativa de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets

Darrera reunió informativa de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Parets

14/05/2020

Avui dijous, 14 de maig, ha tingut lloc la darrera reunió de la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets. La trobada ha girat, bàsicament, al voltant de les accions que s'han dut a terme durant els darrers els últims mesos en relació amb la situació de pandèmia per la Covid-19.

Entre d'altres, s'ha informat als portaveus dels grups municipals que conformen el consistori, de les mesures adoptades durant l'estat alarma que han estat, entre d'altres, les relatives a la supressió o ampliació del termini de pagament de taxes i impostos, les desinfeccions i neteges regulars dels espais públics i d'especial sensibilitat com el Centre d'Assistència Primària o la Residència Pedra Serrada, el servei d'assessorament i atenció a la població i a les persones autònomes i comerços, o les accions desenvolupades pels serveis de la Policia Local i Protecció Civil. 

En matèria de seguretat, s'han produït un total de 311 denúncies i 6 detencions per incompliment del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, de declaració de l'estat d'alarma, i s'ha informat dels controls d'accés de persones i vehicles en zona urbana i rural per fer complir les normes establertes durant el confinament.

També s'han explicat les accions específiques que s'han impulsat durant aquests mesos per part dels serveis municipals en matèria d'esports, educació, joventut, cultura o comunicació, entre d'altres, i de la reanudació del servei de recollida de mobles vells i de voluminosos, que ja ha funcionat avui amb normalitat. 

Altres actuacions del Govern Plural davant la pandèmia per Coronavirus han estat, entre altres, l'adhesió al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus impulsat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC); el repartiment de 4.200 mascaretes quirúrgiques entre la població major de seixanta anys, o la cessió del cotxe oficial de l'Ajuntament a l'EAP Parets del Vallès per a l’atenció domiciliària o d’urgències, que tindrà vigència fins al 30 pròxim de juny.

L'Ajuntament també ha demanat novament a la Generalitat de Catalunya, una segona neteja i desinfecció de l'interior les instal·lacions de la Residència Pedra Serrada que, actualment, no compta amb cap cas positiu per Covid-19, després d'haver-se realitzat les proves diagnòstiques a totes les persones residents.

Arxivat a: Ajuntament, Informació coronavirus
logo ajuntament