Portada > Actualitat > Notícies > El pròxim ple de l'Ajuntament votarà la creació d'un Institut-Escola a l'espai del Lluís Piquer, amb la construcció d'un nou edifici

El pròxim ple de l'Ajuntament votarà la creació d'un Institut-Escola a l'espai del Lluís Piquer, amb la construcció d'un nou edifici

19/05/2020

Aquest matí ha tingut lloc una comissió informativa específica de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Parets del Vallès. Un dels punts més destacats de la trobada ha estat la informació relativa a la proposta de conveni que estableix la relació entre l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya per a la creació d'un Institut-Escola a l'espai on es troba el centre Lluís Piquer i on es pretén construir un nou edifici per fusionar en el mateix espai l'Institut La Sínia.

Durant la comissió s'ha explicat el detall del conveni que es proposa i que haurà de ser votat en el pròxim ple municipal. El document recull la construcció d'un nou edifici al costat de l'escola Lluís Piquer, entre aquesta escola i el pàrquing del Poliesportiu. L'Institut-Escola seria un únic projecte que comptaria amb un únic equip directiu i, a efectes pràctics, suposaria la unió entre l'actual Institut La Sínia i l'escola Lluís Piquer, de manera que el centre oferiria els cursos des de P3 fins a 4t d'ESO.

Pel que fa al cost d'aquesta proposta, si finalment és aprovada, la Generalitat pagaria el 90% de la despesa, un milió vuit-cents mil euros.

La regidora d'Educació ha explicat que "valorem positivament aquest conveni, ja que és una molt bona oferta educativa pública poder oferir a les famílies aquesta continuïtat que aniria des de P3 fins a 4t de l'ESO per a l'alumnat que es matriculés en aquest nou Institut-Escola".

Aquest conveni ha de passar pel pròxim ple municipal i, seguidament, si s'aprova, ho ha de ratificar la Generalitat. La idea, segons García, és tenir l'Institut-Escola en marxa el setembre de l'any 2022. 

Garcia afegia que "aquest projecte, que ha de ser un projecte educatiu de municipi, posaria fi a la problemàtica arrossegada durant tants anys dels mòduls on ens troba l'Institut la Sínia. Per al govern, l'Institut escola és la prioritat d'aquesta legislatura". 

Altres temes que s'han tractat en la comissió informativa han estat les actuacions del servei d'Educació durant l'estat d'alarma, els dispositius lliurats a les famílies per tal que puguin continuar el curs telemàticament, el consell d'Infants i Joves, el projecte de reutilització de llibres de text i projectes d'innovació educativa, el projecte patis de les escoles i les preinscripcions telemàtiques de les Escoles Bressol Municipals i l'Escola Municipal de Música.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Ajuntament de Parets