Portada > Actualitat > Notícies > La protectora d’animals de Parets prestarà el servei de recollida i custòdia dels animals al municipi

La protectora d’animals de Parets prestarà el servei de recollida i custòdia dels animals al municipi

26/05/2020

Aquesta tarda, l'Ajuntament de Parets i l'Associació Protectora d'Animals 'Peluts', han signat un acord que determina que l'entitat paretana es farà càrrec del servei de recollida i acollida d'animals de companyia, i del control i esterilització de les colònies de gats de carrer que hi ha al municipi. Fins al moment, el contracte per aquest servei el prestava el refugi d'animals Help Guau, situat a Argentona.

Per la seva banda, l'associació es compromet, a més de la recollida d'animals abandonats o perduts en el terme municipal i la seva posterior acollida, a impulsar campanyes per fomentar la tinença responsable dels animals de companyia i a promoure l'adopció, a través d'activitats i esdeveniments que puguin afavorir-la.

Per poder dur a terme i facilitar l'activitat d'acollida i atenció dels animals perduts o abandonats, entre d'altres, l'Ajuntament cedeix l'espai que ocupa la protectora, situat al Centre de Recursos Empresarials la Marineta, durant un termini de 4 anys prorrogables.

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha manifestat la seva satisfacció per la signatura de l'acord: “ja des de l'oposició sempre havíem apostat per aquesta entitat i la gran tasca que fa al municipi, i ara que estem al govern hem complert amb el nostre compromís", deia Seguer.

El president de la protectora, David Nocelo, ha agraït la predisposició de l'actual equip de govern per arribar aquest acord llargament reivindicat per l'entitat, "en aquest darrer any s'ha fet més feina que els quatre anteriors. Un conveni que abans semblava impensable, aquest any si ha estat possible".

La regidora de Benestar Animal, Rosa Martí, ha fet la lectura dels punts que recull aquest conveni, posant de manifest la importància de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació, ja que "de vegades no hi ha massa consciència que els animals són éssers vius i hem de treballar plegats per crear aquesta consciència".

La primera tinent d'alcaldia, Casandra García, ha fet públiques algunes de les dades referents a l'adopció de gats i gossos al municipi, que s'han gestionat des de la protectora paretana. Concretament, l'any 2019, l'entitat va fer possible l'adopció de 98 gossos i 204 gats. García feia valer la importància de la signatura d'aquest acord: "una associació que només se suporta amb voluntariat, demostra la gran tasca que desenvolupa de manera totalment vocacional i altruista, i per això mereix tota la nostra implicació política".

Aquesta ha estat la primera roda de premsa presencial que ha fet l'Ajuntament de Parets des que es va decretar l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19.

Arxivat a: Medi ambient
Conveni Protectora - Ajuntament 26/5/20