Portada > Actualitat > Notícies > El Consell d’Infants de Parets presenta les seves propostes per millorar la llera del riu Tenes

El Consell d’Infants de Parets presenta les seves propostes per millorar la llera del riu Tenes

28/05/2020

Els consellers i conselleres del Consell d'Infants de Parets, ja han fet arribar a l'Ajuntament les seves propostes per millorar la llera del riu Tenes, responent a l'encàrrec que se'ls va fer per aquest curs escolar. Ho van fer durant la darrera trobada telemàtica amb l'alcalde de Parets, Jordi Seguer, i amb la regidora d'Educació, Casandra García, que va tenir lloc ahir dimecres 27 de maig.

"Creiem que és molt important continuar treballant tant amb el Consell d'Infants com amb el Consell de Joves com a elements de participació, per seguir-los donant veu i tenir en compte les seves propostes i inquietuds", comentava la regidora.

En el transcurs de la videoconferència, els nens i nenes del consell van explicar la seva experiència durant els mesos de confinament i com han viscut aquestes darreres setmanes. Aprendre a valorar la importància d'estar amb la gent, de les reunions familiars, d'estar al costat dels amics, coses qüotidianes que de vegades es donen per fet, o prendre consciència de la manca d'igualtat quan un virus d'aquestes característiques afecta més a les persones i països amb menys recursos, són algunes de les reflexions que van exposar els estudiants. També van valorar molt l'esforç de la ciutadania per sortir de la crisi i han mostrat el seu rebuig per algunes actituds incíviques que han pogut veure aquests darrers mesos.

Pel que fa a la llera del riu Tenes, el Consell d'Infants ha fet tot un seguit de propostes, treballades juntament amb els professionals de l'Escola de la Natura, que els tècnics tindran en compte a l'hora de fer el projecte de millora i arranjament: arreglar el camí que envolta la llera, fer zones verdes amb bancs i papereres, replantar arbres, o crear un voluntariat, que periodicament pugui fer fer la neteja del marge i tenir cura de l'espai, han estat alguns dels suggeriments dels infants. També volen conèixer més sobre les plantes aromàtiques i sobre la construcció de caixes niu per poder introduir-les en aquest espai.

Finalment, es van fer diverses propostes de caràcter lúdic i cultural que s'estan treballant amb les àrees municipals, i de les quals es farà difusió tan bon punt es programin.

Arxivat a: Ajuntament, Educació, Medi ambient
Consell infants telemàtic