Portada > Actualitat > Notícies > El treball ‘Tornem a l’escola’, de Maria Madurell, a la guia de recursos de la Xarxa Telemàtica Educativa de la Generalitat

El treball ‘Tornem a l’escola’, de Maria Madurell, a la guia de recursos de la Xarxa Telemàtica Educativa de la Generalitat

08/06/2020

La DUA és una extraterrestre exploradora de l'espai sideral que ha estat enviada al planeta Terra per conèixer les vivències dels nens i les nenes humanes, i descobrir una mica més aquest virus que anomenem COVID. Al seu planeta hi ha molts metges i investigadors, però a la DUA el que li interessa explorar són els sentiments i les emocions, i deixa notes a l'aula d'una escola per comunicar-se amb els nens i nenes.

Aquest és un dels cinc personatges que la Maria Madurell, treballadora del Pla d'Ocupació Local d'estudi assistit del Servei d’Educació, ha introduït en el seu estudi 'Tornem a l'escola', un material elaborat per afrontar el retorn a les aules d'infants i famílies, donar resposta a les necessitats viscudes durant el confinament i assegurar-nos que estem bé sentimentalment i emocionalment. Aquest projecte ha estat recollit i publicat a la guia de recursos de la Xarxa Telemàtica Educativa de la Generalitat de Catalunya.

Cada un dels cinc protagonistes, un per educació infantil, un per cicle inicial, un per cicle mitjà, un per cicle superior i un personatge destinat a les famílies, proposarà diferents activitats dinàmiques i jocs adreçats als alumnes i familiars, per tractar les experiències viscudes durant el confinament, amb l'objectiu de conèixer el seu estat l'emocional i poder fer un acompanyament individual.

Per fer-ho, l'autora ha combinat el currículum escolar amb el mètode escolta, amb el que té una àmplia experiència pel seu vincle, durant anys, amb el Cau i l'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume de Parets, i planteja l'eix de l'animació com a fil conductor i nexe d'unió per alimentar la imaginació i potenciar la creativitat dels infants.

"Els materials han estat pensats per ajudar a alumnes i famílies a fer una acollida al retorn escolar, recuperar les habilitats socials que no hem pogut posar en pràctica durant el confinament i, sobretot, treballar el dol: el dol pel canvi, per la pèrdua i per la mort", explica la Maria. 

La Maria Madurell forma part del Pla d'Ocupació Local de l'Ajuntament d'estudi assistit a les escoles, i desenvolupa la seva tasca als centres Lluís Piquer i Vila Parietes. El projecte, encarregat per l'escola Lluís Piquer, el va elaborar durant els mesos de confinament. Va cursar Batxillerat Artístic Plàstic, va ser monitora i directora de lleure, va finalitzar recentment el Grau Superior de Tècnic d'Educació Infantil i el Grau Universitari d'Educació Infantil.

Es poden consultar els materials del projecte 'Tornem a l'escola' a la pàgina:http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/orientacions-atendre-emocions-alumnat/recursos/.

Arxivat a: Educació
Tornem a l'escola juny 2020