Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets portarà al ple la creació del registre municipal d’immobles desocupats

L’Ajuntament de Parets portarà al ple la creació del registre municipal d’immobles desocupats

17/07/2020

L’Ajuntament de Parets portarà al pròxim ple, previst per al dijous 23 de juliol, la creació del registre municipal d’immobles desocupats amb caràcter permanent.

En la Junta de Govern celebrada el passat 25 de juny l’executiu local va acordar, per unanimitat, la creació del Registre municipal d’immobles desocupats amb caràcter permanent que, d’acord amb l’article 8 de l’Ordenança Fiscal número 1, Impost sobre Béns Immobles, regula un recàrrec del 50% sobre els béns immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent.

La regidora d’Habitatge a l’Ajuntament de Parets, Montserrat Folguera, comentava que l’objectiu “no és la recaptació monetària sinó incentivar el lloguer augmentant el nombre d’habitatges de la borsa de lloguer assequible i fomentar l’ús social dels habitatges desocupats del municipi”.

Es considera que un habitatge és desocupat quan roman sense propietaris ni inquilins permanentment sense causa justificada durant dos anys o més. Hi ha causes que justifiquen una desocupació com per exemple el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, l’abandonament de l’habitatge per ser una zona rural castigada per pèrdua de població, fet que el propietari sigui objecte d’un litigi judicial pendent de resolució, un pis que s’hagi de rehabilitar, estigui ocupat il·legalment o bé per una herència i que no haig transcorregut 3 anys des de la data de defunció del propietari.

El procediment per declarar que un immoble està desocupat és la seva prèvia detecció i per mitjà d’una resolució es farà una notificació al propietari objecte d’aquest procediment i durant 15 dies es podran presentar al·legacions per justificar la desocupació d’aquest habitatge.

Arxivat a: Habitatge
Habitatge