Addenda al conveni amb la FSM per separar la Residència del Centre de dia

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 00:00
L’Ajuntament de Parets portarà a l’aprovació del ple, previst per al pròxim dijous 23 de juliol, l’addenda al conveni amb la Fundació Sanitària de Mollet, que permetrà la sectorització dels espais actuals de la Residència i el Centre de dia Pedra Serrada, per tal de fer possible el funcionament d’ambdós equipaments de forma independent.

L’objectiu és, en la mesura que sigui possible, que el Centre de dia pugui reobrir-se durant el mes de setembre, per tal de poder oferir aquest servei als i les usuàries. Actualment, per causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19, el Centre de dia roman tancat, ja que les instal·lacions són comunes a les de la residència i no està permès l’ús a persones no vinculades als familiars dels residents o al personal sanitari i treballadors.

La fundació executarà i es farà càrrec de la despesa que comporta aquesta actuació, que haurà de comptar amb la conformitat de l’Ajuntament. L’ampliació de l’acord, que se signarà pròximament, també preveu l’arranjament de la coberta i l’adequació i pavimentació dels patis interiors de l’edifici, per tal que puguin ser utilitzats pels usuaris de la residència com àrea d’esbarjo o per activitats.

L’alcalde de Parets, Jordi Seguer valora l’acord que “ha de servir per donar resposta a les nombroses peticions de famílies de Parets que arran de la pandèmia han vist com, de moment, els seus familiars no han pogut continuar utilitzant el centre de dia perquè es va tancar per prevenir els contagis”.

L’evolució de la pandèmia condicionarà els calendaris d’altres actuacions com l’ampliació de 20 places al centre de dia, una intenció política que es manté perquè “volem que els nostres avis i àvies que estan a la residència centre de dia, així com els seus treballadors i treballadores, tinguin les millors condicions per viure-hi o per treballar-hi”, afegeix Seguer.

Casandra García, regidora de Salut, i primera tinent d’alcaldia, ha comentat: “per nosaltres era prioritari reobrir el centre de dia perquè entenem la necessitat que tenen les famílies. Però havíem de poder garantir la separació entre les persones usuàries del centre i els residents. L’addenda permet que la Fundació Sanitària Mollet es faci càrrec d’aquesta reforma per fer possible el funcionament del centre en dues instal·lacions independents”.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:08