Portada > Actualitat > Notícies > Els serveis d’Educació i Salut es coordinen per les obertures de les Escoles Bressol Municipals

Els serveis d’Educació i Salut es coordinen per les obertures de les Escoles Bressol Municipals

03/09/2020

Ahir dimecres, 2 de setembre, va tenir lloc la reunió entre la regidora d’Educació i Salut i primera tinent d’alcaldia, Casandra García, les direccions de les tres escoles bressol municipals i el personal tècnic del servei municipal d’Educació per tal de valorar i concretar les mesures que el Departament d’Educació de la Generalitat, i aprovades pel PROCICAT, proposa per a l’obertura dels centres escolars.

En la trobada s’han formalitzat els acords per tal que els grups de les escoles bressol siguin el màxim d’estables durant tota la jornada. Alguns d’aquests acords són, per exemple, que tots els infants dinaran a cada aula i s’ampliaran el nombre de dormitoris. Pel que fa als patis, es preveu utilitzar de manera que no coincideixin els diferents grups. A més, per tal de donar resposta a aquesta nova realitat es dotaran les escoles del personal pertinent.

La regidora de Salut i Educació a l’Ajuntament de Parets, Casandra García comentava: “crec que era una reunió molt necessària. Principalment, perquè a tots els plans d’obertura dels centres educatius tenen unes peculiaritats que fan encara més important aquestes trobades per poder coordinar-ho amb totes les parts involucrades. En aquest cas jo gestiono les dues àrees i és un aspecte molt positiu perquè la coordinació entre salut i escola és total. A més a més les Escoles Bressol tenen casuístiques molt concretes i cal tenir una especial atenció en les dinàmiques que s’estableixen en aquests centres”.

Altres aspectes que han format part d’aquesta reunió han sigut els requisits d’accés on les tres escoles bressol municipals han decidit ampliar la franja horària d’entrades i sortides, així com els punts d’accés als centres.

Pel que fa  a la neteja i higiene dels espais i els materials es duran a terme les pautes de neteja, desinfecció i ventilació que marca la normativa i el protocol de salut. En aquest sentit, els centres han adquirit catifes desinfectants de calçat, mascaretes transparents per al personal que les hagi de portar i productes de neteja i desinfecció aptes per a l’ús en una escola bressol.

En els pròxims dies està prevista una reunió virtual de tots els centres educatius del municipi amb la infermera de referència del CAP Parets per tal de coordinar la gestió dels possibles casos de la COVID-19. Casandra García assegurava que “des de l’Ajuntament de Parets s’estan posant tots els mitjans de prevenció perquè el risc de contagi sigui mínim”.

Casandra García, com a regidora d’Educació i Salut, vol transmetre un missatge de tranquil·litat “en l’evidència que aquest curs serà atípic però també ple d’oportunitats on alguns canvis poden ser positius. Entre tots i totes caldrà tenir paciència i tolerància perquè estem intentant preveure qualsevol situació però estem en un moment tan excepcional que ens podem trobar en situacions que no estaven previstes. Hem d’encarar aquest curs amb força i valentia i, personalment, crec que és molt saludable i una mesura molt encertada el fet d’obrir els centres educatius”.

Parets del Vallès. 3 de setembre de 2020.

Arxivat a: Educació, Salut
Reunió obertura EBM