Portada > Actualitat > Notícies > Prop de 3.500 alumnes inicien el nou curs escolar a Parets del Vallès, marcat per les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19

Prop de 3.500 alumnes inicien el nou curs escolar a Parets del Vallès, marcat per les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19

15/09/2020

Ahir dilluns, 14 de setembre, va començar a Parets del Vallès el nou curs escolar, marcat arreu per les mesures extraordinàries de prevenció de la Covid-19. Totes les escoles del municipi han treballat, juntament amb el Servei d'Educació i de Salut de l'Ajuntament, per donar resposta a les noves necessitats sorgides arran de la nova situació, i garantir un retorn el més segur possible.

Concretament, 3.486 estudiants han tornat a les aules mig any després del tancament de les escoles amb motiu de la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia. 168 ho han fet a les escoles bressol (cicle llar d'infants); 1.898 a Educació Infantil i Primària; 1.041 a Educació Secundària i 156 cursaran Batxillerat. Pel que fa als Cicles Formatius, 223 alumnes comencen el curs, 164 ho han fet amb estudis de Grau Mitjà i 59 en un Grau Superior.

El curs ha començat amb normalitat i tot l'alumnat ha seguit la normativa i les mesures de seguretat establertes, atenent el pla d'actuació concret de cada centre educatiu coordinat prèviament amb la Policia Local, amb accés esglaonat, mascareta obligatòria, presa de temperatura i desinfecció de mans, entre d'altres.

Des de la regidoria d'Educació i de Salut s'ha treballat intensament amb els equips directius i docents dels diferents equipaments i amb total coordinació amb el Centre d'assistència Primària de Parets, per tal de garantir una tornada a l'escola el més segura possible per a les famílies i els infants.

Entre d'altres s'han elaborat protocols i plans de reobertura específics adaptats a cada centre escolar, s'ha contractat personal qualificat per incrementar la desinfecció en les zones comunes, i s'han habilitat noves aules en tots els centres en què ha estat possible.

Aprofitant l'inici escolar, una representació del Govern Plural formada per l'alcalde, Jordi Seguer, la regidora d'Educació i de Salut, Casandra García, el regidor Lluís Moreno, i les regidores Montserrat Folguera i Carme Herrero, van visitar l'escola Pau Vila per assistir a l'entrada dels nens i nenes a l'escola i comprovar també, de primera mà, l'arranjament i les millores que s'han dut a terme al pati del centre.

La regidora Casandra García, en declaracions a l'emissora municipal RAP107, va manifestar que "tot i que aquest serà un curs molt atípic, també serà molt il·lusionant". "Els infants necessiten socialitzar-se i tenien moltes ganes de tornar a l'escola", afegia García.

Coincidint amb l'inici de curs, l’emissora RAP107 va emetre un informatiu especial, amb la intervenció de Casandra García, que va parlar àmpliament sobre les novetats i característiques del nou curs. El programa i l'entrevista sencera es pot escoltar a https://enacast.com/rap107/programs/lesnoticies/rap107_podcast_12872.

Parets del Vallès, 15 de setembre de 2020

Arxivat a: Educació, Salut
Inici Curs Escolar