Portada > Actualitat > Notícies > El ple de l’Ajuntament dóna la benvinguda al nou regidor Alejandro Villena

El ple de l’Ajuntament dóna la benvinguda al nou regidor Alejandro Villena

25/09/2020

Ahir dijous, 24 de setembre, va tenir lloc la darrera sessió del ple de l’Ajuntament de Parets que va aprovar la nova concessió de subvencions per a la rehabilitació de façanes i donava compte de la presa de possessió del nou regidor al consistori, Alejandro Villena Urbaneja.

El ple va portar a aprovació, en l’Àrea d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge i Benestar Animal es va aprovar, per unanimitat, les bases específiques per a la concessió de subvencions per a promoure la rehabilitació de façanes. No obstant això, les bases entren en vigor en data de l’1 de gener, ja que actualment hi ha una convocatòria vigent. La regidora d’Urbanisme, Rosa Martí, va comentar en el ple que “vam decidir que calia fer algunes modificacions a les bases existents. Aquest any hi ha hagut una convocatòria que ja està en marxa però per l’any vinent creiem convenient modificar, concretament tres aspectes: fixar el concepte de la rehabilitació, no diferenciar entre edificis catalogats i no catalogats, i per últim, canviar l’import”.

El ple també va aprovar, en l’Àrea de Serveis Generals, la incoació d’un procediment sancionador per infracció de la normativa sobre gossos potencialment perillosos. I, en el darrer punt de l’ordre del dia, es va aprovar el Compte General corresponent a l’any 2019 de l’Ajuntament de Parets del Vallès.

La darrera sessió del ple de l’Ajuntament també va donar compte de, per una banda, la presa de possessió del regidor Alejandro Villena Urbaneja del grup municipal PSC-CP. El nou regidor formarà part del consistori en substitució de l’exregidor Miquel Pérez, i després que la número 8 de la llista, Eva Riulas, renunciés a ocupar aquest càrrec. D’altra banda, també es va donar compte de l’informe de l’estat d’execució trimestral, de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament a proveïdors del segon trimestre de 2019 i del PACF (Pla Anual de Control Financer).

Durant la sessió també es van presentar diverses mocions. La primera moció va ser presentada per part del grup municipal ARA Parets-ERC amb l’objectiu de ‘retirar els honors de Joan Carles I i per reprovar l’actuació del govern espanyol en la seva fugida’. També van presentar una moció la qual fa referència a les energies renovables on volen ‘reiterar l’aposta de l’Ajuntament per les energies renovables i demanar al govern de la Generalitat que fixi el mapa d’energies renovables per cada territori de distribució d’aquestes energies en funció de la capacitat de producció i consum de cada zona, entre altres’.

Les següents mocions van ser presentades per part del grup municipal PSC-CP, per una banda, fent referència a ‘la gestió sanitària de la Generalitat dels brots de la COVID-19 als municipis’ i, d’altra banda, la moció en relació amb el ‘maltractament animal i per l’adhesió de Parets al pacte Teguise’.

El grup municipal Sumem Esquerres a Parets presentava la moció que tenia com a títol ‘donar suport a les persones que pateixen o han patit actituds racials i per una nova conceptualització de les polítiques públiques de seguretat’.

Pel que fa al grup municipal Parets per la República-JuntsxCat, presentava, per una banda, una moció per ‘sol·licitar a l’Estat la rebaixa de l’IVA cultural de forma temporal’. I d’altra banda, la moció que fa referència a ‘declarar al rei Felip de Borbó i la resta de la Casa Reial persones non grates a Parets del Vallès’.

Parets del Vallès, 25 de setembre de 2020

Arxivat a: Ajuntament, General
Ajuntament