Portada > Actualitat > Notícies > Presentació del desenvolupament empresarial de l’entorn del Circuit de Barcelona-Catalunya

Presentació del desenvolupament empresarial de l’entorn del Circuit de Barcelona-Catalunya

28/10/2020

El projecte incrementaria un 3,5% el VAB del Vallès Oriental i un 3,3% de l’ocupació

La Cambra de Comerç de Barcelona va exposar, ahir dimarts, 27 d’octubre, a la Llotja de Mar, l’estudi sobre el desenvolupament empresarial de l’entorn del Circuit de Barcelona-Catalunya en què l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, va participar-hi. Aquest estudi ha sigut elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Barcelona a petició de la delegació del Vallès Oriental.

L’objectiu de l’estudi, entre altres, és quantificar el potencial econòmic del desenvolupament dels polígons que envolten el Circuit de Barcelona-Catalunya i que poden acollir a un nombre important d’empreses.

El desenvolupament del Pla Director del Circuit preveu allotjar unes 144 empreses, generant una facturació de 548 milions d’euros i crearia prop de 6.000 llocs de treball, 2.600 dels quals directes, en una superfície total de 75 hectàrees estructurades en quatre sectors dividits en els termes municipals de Granollers, Montmeló i Parets del Vallès.

El sector ubicat en el terme municipal de Parets és el del polígon Can Guitet. Aquest destina una tercera part a l’àmbit industrial i la resta a serveis com oficines, centres tecnològics i serveis educatius en les 34,3 hectàrees que el formen, la zona més extensa de sòl disponible.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha d’esdevenir el motor econòmic i tecnològic del Vallès Oriental gràcies a l’oportunitat estratègica i econòmica que ofereixen els espais de l’entorn del circuit. S’estima que si es desenvolupa un teixit empresarial que complementi l’activitat esportiva es podria arribar a generar un increment del Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca del 3,5% i de l’ocupació del 3,3%.

Arxivat a: Comerç i empresa
Presentació estudi entorn Circuit Barcelona-Catalunya
Presentació estudi entorn Circuit Barcelona-Catalunya2