Portada > Actualitat > Notícies > K-Units i Cooperavida, les noves empreses dels alumnes del Col·legi NS Montserrat, en el marc del projecte CuEmE

K-Units i Cooperavida, les noves empreses dels alumnes del Col·legi NS Montserrat, en el marc del projecte CuEmE

04/11/2020

Una representació dels nens i nenes s’han reunit amb representants de l’Ajuntament per recollir virtualment el CIF de les seves coperatives

Una representació dels alumnes de 5è A i 5è B del Col·legi Nostra Senyora de Montserrat s’han reunit avui de manera virtual amb l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, la regidora d’Educació, Casandra García, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Herrero, per rebre simbòlicament el CIF de les seves noves cooperatives. L’activitat s’emmarca en el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), que vincula els ajuntaments i les escoles per fomentar la cultura emprenedora en el cicle superior d’educació primària, desenvolupant els valors, els hàbits i les capacitats de l’emprenedoria.

K-Units és el nom escollit pels 23 alumnes de 5è A, que han decidit elaborar portamascaretes, collarets i polseres. Els beneficis que n’obtinguin els destinaran a una ONG de lluita contra el càncer.

Els 25 estudiants de 5è B han batejat la seva cooperativa amb el nom de Cooperavida i, tot i que encara no han definit exactament el que elaboraran, es decanten per fer llibretes, vaixells de fusta amb el seu logotip i samarretes.

CuEmE és un programa educatiu que vol fomentar l’esperit emprenedor i les competències bàsiques definides en el currículum d’educació primària. Durant el curs escolar, els participants crearan i gestionaran una cooperativa amb el suport dels professors i tutors, de l’Ajuntament de Parets i d’altres agents socials de la localitat com empreses i establiments comercials.

Crear una cooperativa de principi a fi

El procés que han de seguir els alumnes consisteix a crear una cooperativa, decidir l’aportació de capital que realitzarà cadascun dels socis i sòcies, elaborar els estatuts que regiran la societat; posar-li nom; crear-ne el logotip; tramitar el CIF de la societat; decidir quin producte volen produir i assignar els equips i tasques a desenvolupar per cada alumne en la cooperativa (direcció, comercials, disseny, producció, comunicació, recursos humans, compres, etc).

Finalment, els estudiants posaran a la venda els productes al mercat i en un blog en línia, i els beneficis de l'activitat aniran íntegrament destinats a una associació benèfica.

El programa, impulsat per la Diputació de Barcelona, vincula els centres educatius i els ens locals a partir de dos pilars bàsics: el programa educatiu a l'escola i l'estratègia local. L'acte de l'inici del programa per aquest curs es pot veure en aquest enllaç.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Reunió amb els alumnes del projecte CuEmE