Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament reprèn la campanya gratuïta d'identificació de gossos per ADN

L'Ajuntament reprèn la campanya gratuïta d'identificació de gossos per ADN

05/11/2020

L'objectiu de la campanya és l'eliminació dels excrements de l'espai públic, el foment del civisme i l'actualització del cens de gossos del municipi

L'Ajuntament de Parets engega de nou la campanya d'identificació gratuïta de gossos per mitjà de l'extracció de sang i el reconeixement genètic de l'animal. La identificació amb l'ADN permet identificar l'animal en tot moment, i sancionar el propietari en els casos d’excrements deixats a la via pública.

L'extracció de la mostra serà gratuïta si es fa a qualsevol dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya:

Veterinaris Eixample: Fra Francesc d'Eiximenis, 2

Clínica veterinària l'Alca: Conestable de Portugal, 5

Veterinaris Parets: Llibertat, 21

Bastet clínica veterinària: av. Lluís Companys, 27 

Requisits per obtenir l'extracció gratuïta i la placa d'identificació

Durant el període de campanya, del 13 de novembre al 12 de febrer de 2021, aquesta analítica és gratuïta. Únicament cal presentar una instància a les oficines municipals o descarregar del web parets.cat el document per sol·licitar la inscripció al cens municipal (10 euros) dins del termini de la campanya gratuïta, indicant la data de l'extracció i adjuntant la documentació requerida: extracció de sang, microxip, cartilla sanitària, llicència de gossos potencialment perillosos (si cal) i NIF de la persona propietària. Amb aquesta tramitació es lliurarà la placa identificativa del gos. La placa identificativa incorpora un codi QR amb les dades del gos i només el número de telèfon del propietari, complint així la llei de protecció de dades.

En el cas dels gossos considerats potencialment perillosos caldrà l'obtenció de la corresponent documentació i llicència municipal que tindrà un cost de 50 euros, a partir de gener de 2021.

Sancions per incompliment de les ordenances

Els articles 115 i 116 de l’Ordenança de convivència ciutadana i de la via pública, estableixen les diferents tipologies d’infraccions i les sancions corresponents per l’incompliment de la normativa que, en el cas d’abandonament dels animals, poden arribar als fins als 20.000 euros.

Amb la identificació dels gossos per ADN es pretén reduir els excrements al carrer, evitar abandonaments, facilitar la recuperació en cas de pèrdua i actualitzar el cens d'animals al municipi.

 

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient, Via pública
Campanya ADN de gossos
Recollida de mostres d'ADN

Arxius adjunts