Portada > Actualitat > Notícies > El Gran Recapte d’aliments canvia de format per causa de la COVID-19

El Gran Recapte d’aliments canvia de format per causa de la COVID-19

09/11/2020

Enguany la campanya se celebrarà entre els dies 16 i 21 de novembre i es podran adquirir vals bescanviables de diferents imports

La irrupció de la COVID-19 ha comportat una emergència sanitària a la qual ha seguit una emergència social arreu de l'Estat. Els Bancs dels Aliments de Catalunya han vist augmentar la seva demanda en més d'un 40% en els darrers mesos. Per aquest motiu, i amb l'objectiu de pal·liar la situació de vulnerabilitat que viuen algunes famílies, Parets se suma un any més a la campanya del Gran Recapte per contribuir a garantir el dret a alimentació de milers de persones.

Enguany, la campanya, que a Parets se celebrarà entre el 16 i el 21 de novembre, canvia de format per tal de garantir les mesures recomanades per les autoritats sanitàries. El nou format consisteix en la venda de vals que, amb el suport dels comerços col·laboradors, es podran adquirir a les caixes de pagament de les botigues que hi formen part de la campanya.

Vals bescanviables per aliments

Els vals inclouen un codi EAN -un sistema d'identificació numèrica adaptat que es llegeix amb un dispositiu electrònic- i es podran adquirir en funció de l'aportació que es vol fer: 5 €, 10 €, 20 € i 50 €. Al final de la campanya, i un cop digitalitzats els vals, el seu valor total es podrà bescanviar per aliments que aniran directament a l'organització del Gran Recapte.

En aquesta edició es podran adquirir els vals als establiments de Mercadona, Aldi, els dos supermercats de Superservis, a Sorli Discau i, enguany, també s'hi afegeix la botiga de la marca Dia.

Suport dels voluntaris i voluntàries de Parets

La campanya tornarà a comptar amb la participació d'equips de voluntaris i voluntàries que, en grups més reduïts, informaran la ciutadania del funcionament de la compra dels vals, i donaran suport al personal dels establiments.

Aquest nou sistema minimitza les aglomeracions i cues, optimitza els recursos i genera un estalvi important en transport i logística. A més, es podran escollir els productes de compra final, en funció de les necessitats i la situació específica de cada municipi.

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Societat
Gran Recapte d'aliments 2019