Portada > Actualitat > Notícies > El Consell d’Alcaldies se centra en el pla de reobertura d’activitats i en l’estratègia per afrontar la situació epidemiològica

El Consell d’Alcaldies se centra en el pla de reobertura d’activitats i en l’estratègia per afrontar la situació epidemiològica

26/11/2020

També s’ha explicat la preparació de mesures de la jornada electoral prevista per al pròxim mes de febrer

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental celebrat telemàticament ahir, 25 de novembre, es va centrar a compartir el pla de reobertura progressiva d’activitats, que va començar aquest dilluns, i les diverses estratègies per afrontar la situació epidemiològica.

La trobada telemàtica, a la qual hi ha estat present l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, el director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada i la sotsdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé.

El delegat del Govern, Juli Fernández, ha traslladatals representants municipals que el pla de reobertura s’ha organitzat per trams amb l’objectiu que l’evolució de la pandèmia permeti reorientar la situació en funció de les dades epidemiològiques. Així, ha explicat que si la R es troba de  manera estable per sota del 0,9 amb una reducció de les hospitalitzacions, se seguirà avançant en la reobertura, si la R es troba entre 0,9 i 1  i les hospitalitzacions estables es plantejarà continuar igual que ara, i en el cas que la R passi d’1 de manera estable i les hospitalitzacions s’incrementin, es plantejarà retrocedir en les mesures. 

S’ha insistit en el fet que el virus continua circulant i, per tant, es recorda la necessitat de reduir al màxim la interacció social, evitar les aglomeracions, mantenir la distància, utilitzar la mascareta i ser molt conscients de la ventilació. Concretament, s’ha explicat que avui s’ha publicat les característiques que han de complir les terrasses, i s’ha apel·lat a la corresponsabilitat dels ciutadans i ciutadanes i de les persones que gestionen aquests espais, i també de les autoritats competents.  

Evolució molt favorable de l’índex de rebrot a Parets

En aquest sentit l’alcalde de Parets també recordava que en aquestes darreres setmanes l’índex de rebrot al municipi es troba en dades molt favorables. A finals del passat mes d’octubre aquest índex va arribar pràcticament a 1.500, i ahir dimecres aquesta dada havia baixat fins als 174,22. Pel que fa a la taxa de reproducció, a Parets se situa en 0,74.

Durant la reunió també s’ha explicat l’estratègia global encetada per tallar cadenes de transmissió, basada a seguir intensificant casos i estudis de contacte, aïllament i quarantena en casos positius, cribratges sistemàtics en col·lectius d’especial risc, estratègies per a la gent jove i les empreses i anar a buscar el virus per detectar asimptomàtics.

Les xifres d’incidència de la comarca, la setmana passada va haver-hi 700 persones a les quals se’ls va detectar el virus en el test; respecte als tres hospitals comarcals, a hores d’ara hi ha 100 pacients ingressats en llits convencionals i 24 en llits intensius i semi intensius, amb el mateix ritme pel que fa a defuncions. Al Baix Vallès la R es troba en 0,81, al Vallès Central al 0,7 i al Baix Vallès en 0,59.

Preparatius als processos electorals

En el transcurs de la reunió s’ha anunciat que el Govern està treballant amb l’escenari que els processos electorals es donaran en un context COVID. De cara als preparatius, ja s’ha enviat als ajuntaments el procediment sobre les característiques que hauran de tenir els espais electorals i s’ha anunciat que les pròximes setmanes el Comitè tècnic del PROCICAT aprovarà nous documents sobre l’exercici del dret de vot i les campanyes electorals.

Xarxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI

L’inici del Consell d’Alcaldies ha comptat amb la intervenció de Lluïsa Jiménez, responsable de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del DTASF, que ha presentat als responsables municipals el desplegament de la Xarxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI, de la qual el Consell Comarcal va iniciar el servei la setmana passada. Sobre això, el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha valorat el fet que tots els ajuntaments tindran en el Consell Comarcal un punt de referència quan hi hagi  violència cap aquest col·lectiu.

Arxivat a: Ajuntament, Espai COVID-19, General, Societat
Consell d'Alcaldies