Portada > Actualitat > Notícies > “Estic segur que el K2 a l’hivern es farà. Per què no ara?”

“Estic segur que el K2 a l’hivern es farà. Per què no ara?”

17/12/2020

L’alpinista paretà marxarà al K2 el pròxim dissabte, 19 de desembre, per encetar un repte insòlit

Avui dijous, 17 de desembre, l’Ajuntament de Parets ha dut a terme la recepció institucional a l’alpinista i exalcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, abans no emprengui l’expedició de l’ascens al K2. A la recepció han assistit l’alcalde i regidor d’Esports, Jordi Seguer, la primera tinenta d’alcaldia, Casandra García, la regidora de Relacions Institucionals, Montserrat Folguera, i una persona representant de totes les forces polítiques del Consistori.

Durant l’acte, s’ha fet entrega d’una dona d’aigua i de la bandera del municipi pel moment en què l’alpinista arribi al cim. Sergi Mingote marxarà el pròxim dissabte, 19 de desembre, cap al Pakistan per afrontar un repte que ningú ha aconseguit, arribar al cim del pic K2 a l’època més freda de l’any. Ho farà liderant l’expedició Seven Summit Treks, juntament amb nou alpinistes més i dotze xerpes. La previsió és començar el 20 de desembre i acabar el 28 de febrer.

L’alpinista paretà reconeixia que “tinc una relació especial amb el K2, ja que ja vaig poder fer el cim, però la baixada va ser molt complicada. Fins i tot, pensava que no ho faria. Potser l’hivern no és la millor època de l’any per fer les paus, però penso que en algun moment es pujarà el K2 i per què no ara?”.

Els darrers dies l’alpinista paretà ha estat a Itàlia, concretament a la Cervinia, amb l’objectiu de preparar aquest repte i poder provar el material que viatjarà amb ell cap a l’Àsia on l’alpinista assegurava trobar-se “amb molt bones sensacions també amb el material que ens ha preparat la marca Millet. Ara haurem de veure què ens trobem allà. Avui, per exemple, el cim del K2 estava a -58ºC”. La muntanya del Cervinia és un cim exigent en aquesta època de l’any donada per les glaceres i zones que podrien ser similars al K2 de l’Himàlaia.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Recepció institucional a Sergi Mingote amb totes les persones assistents
Sergi Mingote juntament amb l'alcalde durant la recepció