Portada > Actualitat > Notícies > Encarna Martínez, de 88 anys, primera resident vacunada de la COVID-19 a Parets

Encarna Martínez, de 88 anys, primera resident vacunada de la COVID-19 a Parets

12/01/2021

Els usuaris i professionals de la Residència Pedra Serrada han rebut les primeres dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech

41 avis i àvies i 58 treballadors de la Residència Pedra Serrada de Parets han rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 aquest migdia. La primera resident vacunada ha estat l’Encarna Martínez, de 88 anys, i la primera professional, la Núria Brulles, infermera responsable higiènico-sanitària del centre.

Les vacunes administrades són de Pfizer-BioNTech i requereixen dues dosis. Així, cada persona vacunada avui rebrà una segona dosi d’aquí a tres setmanes. Les vacunes les posen personal sanitari, són gratuïtes i s’administren mitjançant una injecció al braç.

La Residència Pedra Serrada és un equipament municipal gestionat per la Fundació Sanitària Mollet.

Què és la vacuna contra la COVID-19? Per què ens hem de vacunar?

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d'investigació i centres de recerca. El procés d'investigació ha estat observat amb rigorositat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

Més informació 

Per a més informació podeu consultar la web Departament de Salut on hi trobareu informació sobre la vacunació, preguntes freqüents i motius per vacunar-se. 

Arxivat a: Espai COVID-19, Gent Gran, Salut
Encarna Martínez, primera resident vacunada (Fundació Sanitària Mollet)
Núria Brulles, primera professional de la residència vacunada (Fundació Sanitària Mollet)

Arxius adjunts