Portada > Actualitat > Notícies > Sentit homenatge a l’esportista i exalcalde de Parets, Sergi Mingote

Sentit homenatge a l’esportista i exalcalde de Parets, Sergi Mingote

21/01/2021

L’acte va comptar amb els parlaments d’Iris Roset, cunyada de l’alpinista; de l’alcalde Jordi Seguer; i del regidor del PSC, Francesc Juzgado

El poble de Parets va participar ahir al vespre en un acte institucional en record de l’alpinista i exalcalde paretà, Sergi Mingote, que va perdre la vida el passat dissabte al K2. Prop de 500 persones van reunir-se a la plaça de la Vila per acompanyar a la família. L’acte va comptar amb les intervencions d’Iris Roset, cunyada de l’esportista; de l’alcalde Jordi Seguer; i del regidor del PSC, Francesc Juzgado.

Roset, va protagonitzar un dels moments més emotius de l’acte, quan va adreçar unes paraules en nom de la família: "El Sergi és un exemple d'esforç, de constància, de sacrifici, de tenacitat. Amb un cor gegant i solidari que es feia estimar. Els seus valors el feien únic: l'amor per l'esport, pel poble, però, sobretot, per la família. Sergi, les coses aquí aniran com tu voldries, t'ho prometem. Alegria, positivisme i molt d'amor, somiant gran com sempre ens deies".

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, va llegir el manifest institucional posant en relleu com "el poble que tant has estimat i que tant t'estima està consternat, desolat, colpit... Parets plora, commocionat, la teva pèrdua. Encara ningú no se'n sap avenir".

El cap de llista del PSC a Parets i company de partit de Mingote, Francesc Juzgado, va manifestar: "estem colpits, estem destrossats. El nostre estimat poble, Parets, plora la teva pèrdua irreparable". "Gràcies, Sergi per portar el nom de Parets tan alt", afegia Juzgado.

Els parlaments van acompanyar-se de les interpretacions musicals País petit i Núvol blanc, de Lluís Llach i Paraules d’amor, de Joan Manuel Serrat. Les peces van anar a càrrec del director de l'Escola Municipal de Música de Parets, Jordi Azagra; el director del Centre d'Estudis Musicals María Grever, Ernesto Briceño; i la veu de Sílvia Rovira, presidenta de l'Associació Amics de l'Òpera del Vallès Oriental. Alia Herrera, amiga de la filla de Mingote, va interpretar la cançó Camins, del grup Sopa de Cabra, una de les cançons preferides de l'alpinista.

En record del difunt es van fer dos minuts de silenci que van acabar amb un llarg aplaudiment i el repic de les campanes de l’Església de Sant Esteve.

A petició de la família, la interpretació musical del tema Viva la vida, va tancar l’acte.

A banda d’aquest acte, l’Ajuntament va decretar dissabte cinc dies de dol oficial i va obrir un llibre de condol.

 

Arxivat a: Ajuntament, Esports, General, Societat, Successos
Acte institucional en record de Sergi Mingote
Acte institucional en record de Sergi Mingote
Acte institucional en record de Sergi Mingote
Acte institucional en record de Sergi Mingote
Acte institucional en record de Sergi Mingote
Acte institucional en record de Sergi Mingote Moreno
Acte institucional en record de Sergi Mingote Moreno
Acte institucional en record de Sergi Mingote Moreno
Acte institucional en record de Sergi Mingote Moreno
Acte institucional en record de Sergi Mingote Moreno

Arxius adjunts