Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament i la Direcció General d’Igualtat signen un acord per al desenvolupament del SAI local

L’Ajuntament i la Direcció General d’Igualtat signen un acord per al desenvolupament del SAI local

26/01/2021

L’acord té l’objectiu d’impulsar polítiques públiques per prevenir, sensibilitzar i fer efectiu el dret de les persones LGTBI al municipi

Aquest matí ha tingut lloc, al Casal de Joves Cal Jardiner, la signatura de l’acord entre la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l’Ajuntament de Parets del Vallès per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral per a les persones LGTBI.

La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Parets, Jordi Seguer, i de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata i Solsona. També hi han assistit la regidora de Feminisme - LGTBI i Transversalitats, Kènia Domènech, la segona tinenta d’alcalde, Neus Jordà, regidores de l’equip de govern, i la responsable de l’Àrea per la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI, Maria Lluïsa Jiménez.

El conveni signat estableix un seguit d’objectius que es desenvoluparan durant la vigència de l’acord:

- Oferir un Servei d’Atenció Integral local (SAI local) de proximitat per a les persones LGTBI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

- Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGTBI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs necessitats.

- Facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.

- Sensibilitzar a la població del municipi de l’existència de persones LGTBI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei.

- Donar a conèixer aquest servei a les persones LGTBI i a les persones que ho necessitin.

- Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

- Oferir informació i recursos LGTBI als diferents serveis i equipaments de la població o el territori.

Durant la signatura, la regidora Kènia Domènech ha posat de manifest la importància d’aquest acord “que ens oferirà tot un ventall de recursos vinculats al punt LGTBI i que, a més, ens proporcionarà una coordinació estreta amb la Generalitat per lluitar contra la LGTBIfòbia en totes les seves formes”.

Cal recordar que el passat mes d’octubre es va presentar el nou Punt LGTBI que presta el servei al Casal de Joves Cal Jardiner.

L’atenció es fa mitjançant cita prèvia, els dijous de 16 a 20 h, al Casal de Joves Cal Jardiner. Per demanar hora cal enviar un missatge de whatsapp al 667 992 353 o escriure un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Ajuntament, General
Acord per al desenvolupament del SAI local
Acord per al desenvolupament del SAI local