Portada > Actualitat > Notícies > S’administra la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 als usuaris i professionals de la Residència Pedra Serrada

S’administra la segona dosi de la vacuna contra la COVID-19 als usuaris i professionals de la Residència Pedra Serrada

04/02/2021

La primera dosi es va administrar el passat 12 de gener

Els 42 residents i 59 professionals de la Residència Pedra Serrada van rebre ahir dimecres, 3 de febrer, la segona dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la Covid-19.

La vacuna s’ha administrat a un total de 101 persones tres setmanes després de la primera dosi. La primera professional a rebre-la ha estat la Mariluz Redondo, auxiliar del centre des de la seva inauguració, i la primera persona usuària l’Emedita Poveda, de 96 anys.

Què és la vacuna contra la COVID-19? Per què ens hem de vacunar?

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d'investigació i centres de recerca. El procés d'investigació ha estat observat amb rigorositat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

Més informació 

Per a més informació podeu consultar la web Departament de Salut on hi trobareu informació sobre la vacunació, preguntes freqüents i motius per vacunar-se. 

 

 

Arxivat a: Ajuntament, Benestar social, Espai COVID-19, Gent Gran, Informació coronavirus, Salut
Vacunació dels professionals de la residència

Arxius adjunts