Les escoles de Parets reben al Rei Carnestoltes

Divendres, 12 de febrer de 2021 a les 00:00
El grup Artistras Teatre ha acompanyat al Rei dels poca-soltes en un espectacle visual i musical

El passat dimarts, dia 9 i avui divendres, 12 de febrer, el Rei Carnestoltes ha visitat els nens i nenes de diversos centres escolars del municipi. Sa majestat va visitar l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Pau Vila i l’ACESCO el dimarts. I avui ha sigut el torn de l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola Bressol El Gargot i l’Escola Vila Parietes.

El grup Artistras Teatre ha acompanyat al Rei Carnestoltes en la visita a les escoles del municipi amb un espectacle visual reforçat per la música creada per a l’ocasió i interpretada en directe.

A causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, enguany no s’ha realitzat l’espectacle de carrer i per aquest motiu s’ha visitat a les escoles de Parets que prèviament ho han sol·licitat.

Podeu veure totes les fotografies de les visites a les escoles al perfil de Flickr de l’Ajuntament de Parets a través d’aquest enllaç.

Dijous Gras

Ahir dijous, 11 de febrer, Dijous Gras, diverses escoles varen sortir a esmorzar als parcs de Parets. El Dijous Gras o Llarder marca el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval. Per celebrar la jornada és costum menjar ous, botifarra i coca de llardons. Tradicionalment, aquest dia era l’inici d’una setmana destinada a atipar-se de menges prohibides durant la Quaresma, bàsicament carn i ous. La Quaresma comença el dimecres de la setmana següent amb el Dimecres de Cendra i acaba quaranta dies després amb l’arribada de la Pasqua.

Carnestoltes a les biblioteques

Les biblioteques de Parets també han celebrat el Carnestoltes. Per una banda, la Biblioteca Can Rajoler proposa una comparsa virtual la qual es farà a través de les xarxes socials del centre. La biblioteca oferia una bossa amb els materials necessaris i les instruccions per elaborar una màscara i fer-se una fotografia.

D’altra banda, la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa va fer, ahir dijous, 11 de febrer, una hora del conte dedicada al Carnestoltes. Per rebre l’enllaç que permet accedir a l’activitat cal apuntar-s’hi prèviament trucant al telèfon 93 562 23 53, o escrivint al correu electrònic bibut@parets.cat, presencialment al taulell o a través de la pàgina web bibliotecacanbutjosa.cat. L’enllaç estarà disponible fins al 25 de febrer.

A més, durant aquesta setmana, des de la biblioteca han convidat als infants a anar disfressats i així l’equip del centre els hi deixava en préstec el llibre relacionat amb la seva disfressa. Per últim, el personal de l’equipament s’ha disfressat d’un personatge de conte diferent per al joc “Endevina de quin conte he sortit!”.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19