Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 22 de febrer a Catalunya

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 00:00
Les restriccions mantenen el confinament comarcal, els horaris en la restauració i es relaxen les activitats extraescolars i esportives

A partir del 22 de febrer entren en vigor les noves mesures per contenir les dades epidemiològiques a Catalunya. Els canvis modifiquen alguns dels aspectes ja previstos en les resolucions generals anteriors, concretament en les activitats extraescolars i esportives. Les restriccions seran vigents per 7 dies.

A continuació es resumeixen les mesures principals que s'aplicaran: 

Activitats socials

Limitació a 6 persones de, com a màxim, dues bombolles de convivència.

Les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Mobilitat

Territori de Catalunya: restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

Comarca: restringides l'entrada i la sortida durant tota la setmana sense motiu justificat. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar. Està permesa la mobilitat en l'àmbit escolar sense pernoctació.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22 a les 6 h, excepte per causes justificades.

Empreses

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.

Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Hostaleria

Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 7.30 h a 10.30 h i de 13 a 16.30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment fins a les 22 h o lliurament a domicili fins a les 23 h.

Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 7.30 a 10.30 h i de 13 a 16.30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment fins a les 22 h o lliurament a domicili fins a les 23 h.

Activitats culturals

Oberts: cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts, només per a programació ordinària, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Comerç i centres comercials

30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials.

Suspensió de l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat.

Esport

Obertes: instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés.

Pel que fa als equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament màxim del 30% amb un màxim de 6 persones i ús obligatori de mascareta.

Activitats esportives a l’aire lliure amb màxim 6 persones, a excepció de la pràctica esportiva federada.

Competicions només en categories estatals, competicions que hi donin accés i s'autoritzen les lliges regulars federades comarcals.

Activitats recreatives

Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%.

Tancats: espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc.

Universitats i escoles

Universitats: docència teòrica en format virtual, excepte el primer curs, en què pot reprendre parcialment la presencialitat.

Batxillerat i cicles formatius, ensenyaments de règim general reglats i escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l’activitat presencial.

ESO, primària i infantil: presencialitat plena.

Permeses les activitats extraescolars, esportives i de lleure adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 6 perones, a excpeció de les que preservin el grup bombolla. Es reprenen les activitats no reglades i de l'esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que es mantinguin els grups de l'activitat lectiva.

Actes religiosos i cerimònies civils

30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 a l'aire lliure o si la ventilació és òptima.

Enllaços d'interès

Canal Salut: informació COVID-19

Departament d'Interior: noves mesures COVID-19

Certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19

Imatges