Portada > Actualitat > Notícies > Un 67% dels votants opta per mantenir obert el parc del Sot d'en Barriques

Un 67% dels votants opta per mantenir obert el parc del Sot d'en Barriques

18/03/2021

La consulta ciutadana ha estat la més participativa del municipi amb 1.722 vots

El parc del Sot d'en Barriques continuarà obert i no es tancarà amb una tanca perimetral. L'Ajuntament de Parets va organitzar una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes decidissin si el parc del Sot d'en Barriques havia de continuar obert o havia de tancar-se. Es plantejaven dues opcions: que el parc continués obert com fins ara (opció A) o que el seu accés quedés restringit amb una tanca perimetral (opció B). L'opció A ha rebut 1.165 vots (67,7%) i l'opció B ha aplegat 556 vots (32,2%). També s'han registrat 5 vots nuls.

Així, els veïns i veïnes han optat per mantenir el parc com un espai obert, sense barreres arquitectòniques i connectat amb les vies de l'entorn, i d'accés lliure; i amb visibilitat a tots els espais del parc i on es poden veure els jocs infantils des de diferents punts. A més, el parc disposa de sis càmeres de seguretat.

L'Ajuntament va donar a conèixer els resultats de la consulta ahir a la tarda en el mateix parc. La ciutadania va poder votar a la consulta del 25 de febrer al 12 de març de forma telemàtica o presencial en diferents equipaments i a través d'enquestadors a peu de carrer.

Èxit de participació

L'alcalde Francesc Juzgado ha destacat que aquesta ha estat la consulta amb més participació del municipi amb 1.722 vots vàlids. En total s'han comptabilitzat 2.061 vots però s'han descartat 258 vots perquè eren repetits i 76 perquè eren de persones no empadronades al municipi. A la consulta hi podien votar totes les persones residents al municipi majors de 18 anys. Els vots registrats s'han comprovat a partir del DNI anotat a la butlleta. L'alcalde ha apuntat que la consulta amb el segon índex de participació més alt va ser la construcció del mateix parc, amb 1.633 butlletes registrades, en aquest cas no hi havia limitació d'edat.

L'alcalde Francesc Juzgado i la vicealcaldessa Casandra Garcia han valorat positivament la particiapció a la consulta. Juzgado ha recordat que "parlar de participació i transparència és molt fàcil, el que és difícil és treballar perquè la gent participi i s'impliqui de forma real com ha estat el cas d'aquesta consulta". Garcia ha explicat que l'equip de govern va impulsar aquesta consulta "després de detectar que no hi havia un consens ampli en la decisió de tancar el parc". En aquest sentit, Garcia ha subratllat que "amb la voluntat de fer una gestió eficient dels recursos públics, el govern va decidir fer partícip a la ciutadania".

El govern s'ha compromès a fer els tràmits corresponents per respectar la voluntat dels veïns i veïnes. Fa uns mesos, el Consistori va adjudicar la construcció de la tanca a l'estudi Vora Arquitectura per 118.800 euros (IVA exclòs). Per rescindir el contracte l'Ajuntament haurà d'abonar el 6% de l'import total de les obres a l'empresa adjudicatària.

Arxivat a: Participació, Urbanisme, Via pública
L'alcalde Francesc Juzgado i la vicealcaldessa Casandra Garcia presenten els resultats de la consulta del parc del Sot d'En Barriques
Parc del Sot d'en Barriques