El cos de Protecció Civil ja disposa de tres noves emissores de la xarxa Rescat

Divendres, 26 de març de 2021 a les 00:00
Els nous aparells els permetran disposar d’un nou canal de coordinació amb la resta de serveis de seguretat

Aquest matí, tècnics de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya han lliurat tres emissores portàtils de la xarxa Rescat a l'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Parets. Després del lliurament s'ha impartit una breu formació sobre el funcionament dels aparells.

A l'acte hi han assistit l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, la vicealcaldessa Casandra Garcia, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, a més de l'inspector en cap de la Policia Local i el responsable de l'Associació de voluntaris de Protecció Civil de Parets.

Amb aquest sistema de telecomunicacions, Protecció Civil de Parets disposarà d'un nou canal de coordinació amb els altres serveis de seguretat i emergències que operen a Catalunya i que també utilitzen la xarxa Rescat i, en cas d'emergència, els permetrà actuar de forma coordinada amb la resta de cossos adscrits.

L'acalde de Parets, Francesc Juzgado, s'ha mostrat molt satisfet i ha ressaltat que "és un pas important per aquest cos que amb els nous aparells s'incorporarà a la xarxa Rescat. Això els permetrà estar connectats amb la resta de serveis, tenir la informació de primera mà i amb més rapidesa, i poder complir millor amb aquesta feina tan important de voluntariat que realitzen".

El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc de la Torre, ha posat de manifest el treball tan rellevant que aquest cos du a terme a Parets, "Protecció Civil fa una gran tasca de voluntariat i el fet d'entrar en aquesta xarxa i disposar d'aquesta nova tecnologia és una gran notícia pel nostre municipi. Tot el que sigui treballar de la mà i de manera transversal amb la resta de cossos de seguretat és important i beneficiós per Parets i també per la resta de municipis que en formen part".

Rescat és la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya, especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19