Portada > Actualitat > Notícies > Els paretans i les paretanes reciclen prop de 7.500 litres d’oli usat el 2020

Els paretans i les paretanes reciclen prop de 7.500 litres d’oli usat el 2020

08/04/2021

Durant el passat 2020 es calcula que s'ha reciclat un 12,5% de l'oli total consumit al municipi

Durant l'any 2020, a Parets s'ha recollit un total de 7.460 litres d'oli vegetal usat, un 75% més que durant l'any 2019. Concretament, a la Deixalleria municipal s'hi han dipositat 2.200 litres, mentre que dels contenidors situats als diferents espais del municipi s'ha recollit 5.260 litres. L'oli recollit servirà, entre d'altres, per produir biodièsel, un combustible sintètic líquid d'acció sostenible.

El consum a Parets del Vallès d'oli vegetal es calcula entorn de 60.000 litres l'any. Es a dir, que durant el 2020 s'ha reciclat un 12,5% de l'oli consumit al municipi. L'objectiu en la recollida d'oli usat s'ha fixat en 20.000 litres o més durant els pròxims anys.

Projecte Olinet per a la recollida d'oli a les escoles i als equipaments municipals
Amb l'objectiu de fomentar l'ús responsable de l'oli domèstic usat als centres educatius i entre la ciutadania, l'Ajuntament va impulsar el projecte Olinet amb la col·laboració de la cooperativa d'iniciativa social Apindep Ronçana, SCCL. El Consistori va instal·lar contenidors a 4 escoles i a 5 equipaments municipals, que se sumen als que es poden trobar a la via pública.

Actualment el municipi compta amb 9 contenidors a la via pública per a la recollida d'oli usat, on es poden dipositar tant els olis domèstics de cuina com l'oli de les llaunes o els envasos de conserves sense restes sòlides. No s'hi poden abocar ni els olis de motor ni els olis de cuina que estiguin barrejats amb altres productes.

L'oli de cuina usat, un residu perillós
Cal tenir en compte que un litre d'oli de cuina usat vessat a l'aigüera contamina al voltant de 40.000 litres d'aigua, provoca l'obstrucció d'aixetes i canonades i dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes. L'Ajuntament continua impulsant accions per promoure la sostenibilitat urbana a través de la recollida i el reciclatge, i estudia i analitza nous serveis de recollida o l'ampliació dels existents amb l'objectiu de facilitar la implicació i la participació ciutadana en una millor gestió dels residus.

Arxivat a: General, Medi ambient
Contenidor d'oli usat a l'espai Iveco

Arxius adjunts