Torna el confinament comarcal a Catalunya

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 00:00
La resta de les mesures es mantenen i seran vigents fins al 19 d’abril

La Generalitat ha publicat al DOGC la resolució amb les noves mesures vigents fins al 19 d’abril. Els indicadors epidemiològics i assistencials porten a una situació de reducció de la mobilitat i al manteniment de les mesures ja establertes. Així doncs, a partir del 9 d’abril torna el confinament comarcal, és a dir, queden restringides les entrades i sortides durant tot aquest període sense motiu justificat.

Pel que fa a la resta de mesures es mantenen com fins ara. A continuació les detallem:

Activitats socials

- Limitació a 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents.

- Les trobades en espais tancats es recomana que es restringeixin al màxim i es limitin en cas de persones amb dependència o vulnerabilitat, en què hauran de ser sempre fins de la mateixa bombolla de convivència.

Confinament nocturn

No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.

Treball

S’ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Se n’exceptua la mobilitat en l’àmbit escolar.

Queden suspesos els congressos, convencions, fires i activitats assimilables.

Educació

A les universitats s’aplica una presencialitat simultània fins a un màxim del 30 %. En batxillerats, cicles formatius, ensenyaments de règim general reglats i escoles de música i dansa autoritzades es redueix l’activitat presencial.

L’ESO, la primària i l’infantil mantenen les classes presencials.

Extraescolars i educació de lleure

Estan permeses les activitats extraescolars, esportives i de lleure adreçades a infants i joves fins a batxillerat i cicles formatius que es duguin a terme dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 6 persones, a excepció de les que preservin el grup bombolla. Es permeten desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Esport

Els equipaments esportius a l’aire lliure i piscines tindran un aforament del 50 %. D’altra banda, els equipaments esportius en espais tancats serà del 30%.

Es poden disputar totes les competicions amb accés de públic amb un 50 % de l’aforament si és a l’exterior i amb un 30 % si és en un espai tancat. El futbol i el bàsquet professional es mantenen sense públic.

Comerços i centres comercials

Podran obrir des de les 6 del matí fins a les 21 del vespre, també els caps de setmana. El petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris tindran un aforament màxim del 30 %.

Els establiments i locals comercials de més de 800 m2, amb aplicació de la capacitat màxima sobre aquesta superfície.

Hostaleria

- Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

- Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 17:00 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Cultura i activitats recreatives

Els museus, les biblioteques i les sales d’exposició estaran obertes amb un 50 % de l’aforament.

Les activitats de cultura popular i tradicional, cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concert amb el públic assegut tindran un màxim de 500 persones, si és amb ventilació reforçada, 1.000.

Els parcs infantils, oberts fins a les 20 h, es podran ocupar fins al 50 %.

Els salons de joc, casinos i bingo, màxim 100 persones, si és amb ventilació reforçada, 250 persones, amb una limitació de l’aforament del 30 % i amb grups de màxim 6 persones amb distància de dos metres entre grups. Els serveis complementaris de bar i restauració romandran tancats.

Actes religiosos

Estaran oberts amb un 30 % de la capacitat total amb un màxim de 500 persones i a l’aire lliure o amb ventilació òptima, màxim 1.000 persones.

Enllaços d'interès

Canal Salut: informació COVID-19

Departament d'Interior: noves mesures COVID-19

Certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19

 

Darrera actualització: 06.06.2023 | 09:19