Portada > Actualitat > Notícies > El paretà Oscar Garries, 3r classificat a l'Olimpíada Informàtica Espanyola

El paretà Oscar Garries, 3r classificat a l'Olimpíada Informàtica Espanyola

21/04/2021

El jove de Parets va quedar primer al classificatori obert regional

L'Oscar Garries Urbina ha participat aquest any a la XXV edició de l'Olimpíada Informàtica Espanyola, on s'ha classificat en tercer lloc. Amb només 17 anys formarà part dels nois i noies que competiran pel títol a la International Olympiad of Informatics 2021, que aquest any es farà a Singapur.

L'Oscar, que actualment estudia a Barcelona, s'ha preparat per a la competició durant més d’un any a partir de tutorials de YouTube i de pàgines especialitzades en programació i, per poder optar a la prova nacional, havia d’assolir un dels set primers llocs en el classificatori obert regional on va quedar primer.

L'Olimpíada Informàtica Espanyola és un concurs de programació algorítmica per a alumnes d'educació secundària que se celebra anualment des del 1997. Com a premi principal, els quatre primers classificats havien de viatjar a Singapur per participar en l'International Olympiad of Informatics 2021, tot i que aquest any, a causa de la pandèmia, el concurs internacional es farà en línia.

No obstant això, en aquesta edició, el guanyador ha rebut un portàtil HP 15s-fq2011ns, i els medallistes d'or, entre els quals està l'Oscar, un Smartwatch TicWatch Pro 3 GPS.

Podeu escoltar la peça informativa que RAP107 va fer a l’Oscar Garries en aquest enllaç.

 

Arxivat a: General, Societat
L’Oscar Garries ha quedat 3r a l’Olimpíada Informàtica Espanyola