Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament alliberarà depredadors naturals per lluitar contra les plagues de l'arbrat viari

L'Ajuntament alliberarà depredadors naturals per lluitar contra les plagues de l'arbrat viari

21/04/2021

El control biològic de plagues permet reduir l'ús de productes químics i gaudir d'un espai públic més saludable

L'Ajuntament de Parets inicia el control biològic de plagues dels arbres de la via pública durant la primavera. L'actuació consisteix a alliberar depredadors naturals que minimitzen la presència de plagues. L'objectiu és disminuir els tractaments químics i suplantar-los per fauna útil que lluiti contra altres animals que esdevenen una plaga i malmeten la salut dels arbres. Així, es pretén contribuir a un espai comú més saludable i respectuós amb el medi ambient.

L'actuació d'alliberar espècies útils per lluitar contra les plagues s'executarà en els til·lers dels carrers de Badalona i de l'Orfeó Català; els hibiscs del carrer de la Salut; els arbres de l'amor (cercis siliquastrum) dels carrers de l'Onze de Setembre i de Sant Joan; i a les pereres ornamentals situades al carrer de Bailèn, al carrer de la Independència i a la rotonda de la Pedra del Diable.

Aquest serà el segon any que l'Ajuntament aposta per aquest sistema de control de plagues a l'espai públic. El control biològic de plagues presenta avantatges destacats per a l'entorn natural. En primer lloc, les actuacions són molt específiques i eficaces per mantenir dins un llindar de tolerància un determinat tipus de plaga i no perjudicar d'altres éssers vius. En segon lloc, el desenvolupament de resistències a aquest tipus de solució és molt menor que amb l'ús de productes químics. I, en tercer lloc, es tracta d'un sistema totalment ecològic, ja que no és contaminant, no deixa residus ni a terra ni en els cultius, i no genera problemes de toxicitat.

Arxivat a: Medi ambient, Via pública
Marieta