Portada > Actualitat > Notícies > NOTA ACLARIDORA: L’accés dels gossos a la llera del riu Tenes es prohibirà només durant la nidificació (maig-juny)

NOTA ACLARIDORA: L’accés dels gossos a la llera del riu Tenes es prohibirà només durant la nidificació (maig-juny)

28/04/2021

L’accés de les persones a la llera del riu Tenes sempre està permès, és un gran parc natural que tenim a disposició de tothom, per gaudir-ne.

Des de l’Escola de la Natura de Parets s’ha proposat que els gossos en determinades èpoques de l’any, durant la nidificació i reproducció de la fauna salvatge (maig-juny) no puguin accedir a la llera del riu, que vol dir dins el que s’anomena genèricament “cauce o llit”. Una altra cosa és passejar per l’entorn i camins fluvials, els paral·lels al riu, que naturalment està sempre permès.

La resta de l’any els gossos podran accedir a la llera sempre que vagin lligats, hem de tenir en compte que els gossos si van sense lligar poden espantar i perseguir fauna salvatge, causant perjudicis als animals salvatges que estan en el seu hàbitat

El nostre municipi té diversos espais destinats al lleure dels gossos on poden córrer sense lligar que serveixen per al seu esbarjo, fins i tot un d’aquests espais està al costat del riu prop del pont de Francesc Macià.

Tots i totes volem gaudir del riu però hem de fer-ho de la manera més beneficiosa per a la natura i l’entorn, ens hem de congratular de tenir aquest espai per poder disposar-ne i gaudir-ne.

La llera del riu l’hem d’entendre com un espai fràgil tant o més que un parc.

Arxivat a: Medi ambient, Via pública