Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets centra el Pla d’Actuació Municipal en les persones amb 150 compromisos

L’Ajuntament de Parets centra el Pla d’Actuació Municipal en les persones amb 150 compromisos

13/05/2021

El govern municipal fa un balanç positiu dels 100 primers dies de mandat que han permès desencallar projectes per al municipi com el Pressupost i el Pla d’Actuació Municipal

L’equip de govern de l’Ajuntament de Parets ha presentat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2021-2023. El govern paretà situa la qualitat de vida de les persones al centre de totes les polítiques municipals i defineix un model de vila que prioritza l’augment i la millora dels serveis, un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient i una administració oberta i transparent. 

El PAM és el full de ruta que guia les actuacions del govern durant la legislatura. S’hi recullen els objectius polítics, que es basen en les prioritats del govern, i s’hi defineixen les accions a fer durant el mandat. Així doncs, es tracta d’un document estratègic que marca la planificació de l’activitat governamental. 

El PAM de Parets conté 21 objectius que es tradueixen en 150  accions concretes i avaluables. Les accions s’estructuren en 4 eixos d’actuació que es divideixen en 26 àmbits. L’equip de govern planteja un PAM viu i flexible, que s’adapti a les noves circumstàncies i necessitats, com el cas de la crisi sanitària de la COVID-19 que ha obligat implementar mesures per minimitzar i revertir els efectes de la pandèmia i impulsar la reactivació econòmica. 

La presentació del PAM ha anat a càrrec de l’alcalde, Francesc Juzgado, i de la vicealcaldessa, Casandra Garcia, i ha tingut lloc aquesta tarda al Casal Ca n’Oms. La resta de regidors i regidores de l'equip de govern també han assistit a l’acte. 

L’alcalde, Francesc Juzgado, ha afirmat: “Estic molt satisfet de poder presentar un PAM que hem desenvolupat en només 100 dies de govern. Treballarem per les persones i per un poble més net, més segur, més amable i amb més drets”.

La vicealcaldessa, Casandra Garcia, ha destacat que “la presentació del PAM s’ha fet en un temps rècord, fruit de la bona entesa del govern. Aquest és un Pla que dibuixa el futur de Parets amb les persones al centre de totes les polítiques. Des del govern adquirim 150 compromisos amb els veïns i veïnes que impulsarem durant els pròxims dos anys de mandat”. 

A continuació, podeu llegir alguns dels compromisos que defineixen l’horitzó estratègic del municipi i que els representants municipals han destacat a la presentació:

 

Eix 1. Parets, una vila per a les persones, cívica, solidària i acollidora

Per a les persones

- Crearem un fons d’ajuts COVID-19 de fins a 500.000 euros per als col·lectius afectats per la pandèmia.

- Rebaixarem el 5% de l’IBI de manera progressiva (2,5% anual).

Per a l’oci i la família

- Construirem una piscina municipal d’estiu.

Per a la salut

- Dotarem de la figura d’infermera escolar al centre Pau Vila, que també doni cobertura a les escoles bressols municipals.

Per als joves

- Fomentarem el Carnet Jove “Abona’t a Parets” amb descomptes a equipaments i serveis municipals.

Per a la gent gran

- Ampliarem el Centre de dia de la Residència Pedra Serrada en 20 places més.

- Posarem al dia tots els casals de la gent gran de Parets i desenvoluparem l’última fase de les obres de la rehabilitació de Ca n’Oms.

Per a la igualtat de gènere

- Crearem un punt lila estable.

Per a les persones amb capacitats diferents

- Impulsarem els pisos tutelats per a persones amb capacitats diferents.

Per a l’educació

- Treballarem per la construcció del nou institut escola per resoldre la problemàtica dels mòduls de l’Institut La Sínia.

- Ampliarem la gratuïtat dels llibres i material escolar de l’ESO.

- Transformarem el pati de l’Escola Municipal Pau Vila i assessorarem i subvencionarem, parcialment, a les escoles públiques sobre la transformació dels patis exteriors.

Per a l’esport

- Treballarem per la construcció d’una nova sala polivalent, un tercer pavelló.

Per a la cultura

- Impulsarem una nova visió de la festa major: “Per una Festa Major més local”.

- Redactarem un Pla d’acció cultural. Farem un diagnòstic per definir la realitat cultural de Parets del Vallès i detectar necessitats. Elaborarem propostes per optimitzar, incrementar i ordenar les iniciatives culturals del municipi, preveient-hi les necessitats presents i futures.

Per a la convivència

- Crearem la figura del Síndic Personer.

- Redactarem i implementarem l’ordenança de mobilitat amb la regulació d’ús dels vehicles de mobilitat persona (VMP) i convertirem la vila en “Parets Ciutat 30”.

Per a la seguretat

- Ampliarem el nombre d’agents de la Policia Local.

- Crearem la figura del sereno.

Per a la memòria i el patrimoni

- Construirem una passarel·la per admirar les pintures de l’antiga fàbrica Tipel.

Per a l’habitatge

- Construirem pisos de protecció oficial.

 

Eix 2. Parets per a la reactivació econòmica, l’ocupació i la promoció de la vila

Per a l’ocupació i l’economia

- Dissenyarem un programa de creació d’ocupació: “Objectiu: 500 llocs de treball”. Ajudarem a les empreses perquè contractin a persones aturades de Parets.

Per al comerç

- Impulsarem l’Oficina de Comerç.

Per al turisme

- Potenciarem el turisme local amb la creació de la marca Parets i desenvoluparem la campanya “Enamora’t de Parets”.

 

Eix 3. Parets per a l’urbanisme sostenible, la mobilitat i la cura del medi ambient

Per a la via pública: carrers, parcs, jardins, places i barris

- Potenciarem el Pla d’acció de barris: “T’escoltem!”.

- Remodelarem la plaça d’Espanya.

- Remodelarem la plaça de Josep Marcer.

- Pacificarem la mobilitat de l’avinguda d’Espanya.

Per als equipaments

- Ampliarem el nombre de sales de vetlla del Cementiri Municipal.

- Millorarem la climatització de les escoles bressol municipals.

Per al medi ambient

- Transformarem la llera del riu Tenes en un parc fluvial per a l’ús esportiu i familiar.

- Impulsarem el compliment de l’ordenança de protecció contra la contaminació odorífera.

- Acordarem amb el Consorci de Residus l’ampliació i millora dels serveis de la deixalleria.

- Instal·larem plaques fotovoltaiques en equipaments municipals.

Per a la mobilitat

- Impulsarem, juntament amb ADIF, una nova estació de tren i el desdoblament de l’R3.

- Construirem una passera entre el camp de futbol i l’altra banda de la llera del riu per tal de facilitar els desplaçaments a peu o amb bicicleta cap al polígon Llevant i la Marineta.

Per als animals

- Instal·larem correcans a la zona del Cementiri Municipal i la Riera Seca.

- Crearem la Taula de Drets dels Animals.

 

Eix 4. Parets per a la gestió de qualitat, la transparència i el bon govern

Per a la comunicació

- Crearem el nou canal audiovisual local digital.

Per un Parets modern

- Desenvoluparem el Pla director Smart City (ciutat intel·ligent).

 

A partir de demà podreu llegir el Pla d’Actuació Municipal sencer al web de l’Ajuntament:
www.parets.cat/seu-electronica/pam-2021-2023 

Pròximament també podreu fer el seguiment del compliment dels compromisos del Pla d’Actuació Municipal a través de la plataforma Decidim:
decidim-parets.diba.cat

 

La bona entesa del govern municipal facilita el desenvolupament de nous projectes

L'alcalde, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa, Casandra Garcia, també han fet un balanç dels 100 primers dies de gestió al capdavant de l'administració local. Ambdós han subratllat que la bona sintonia del govern ha permès desencallar projectes per al municipi. En aquest sentit, han destacat l'aprovació del Pressupost 2021 i el Pla d'Actuació Municipal. 

Durant aquests tres mesos el govern s'ha centrat a promoure i reforçar polítiques socials que assegurin el sosteniment de la vida així com polítiques per fomentar l'ocupació i enfortir el teixit comercial i productiu. Com per exemple, la suspensió de la taxa d'ocupació de les terrasses als bars i restaurants, la taxa d'ocupació de la via pública dels paradistes dels mercats municipals, la creació d'un primer fons de contingència de 200.000 euros per pal·liar i revertir els efectes de la pandèmia, l'acompanyament dels centres educatius en la gestió de la pandèmia i la cessió de sales per a vacunacions massives al CAP. 

Paral·lelament, el govern ha gestionat el dia a dia i ha engegat nous projectes com el reforç del patrullatge a peu, l'increment en la neteja viària, l'aprovació inicial de l’ordenança contra les males olors de les indústries, la redacció de l'ordenança de mobilitat per regular el límit de velocitat i l’ús dels patinets elèctrics o la remodelació de la plaça d'Espanya o del Barri Antic, entre d'altres.

Arxivat a: Ajuntament
Presentació del PAM i balanç dels 100 primers dies de govern