Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

L'Ajuntament de Parets se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

17/05/2021

El Consistori proposa l'esport i la cultura com a àmbits per promoure la diversitat sexual i de gènere

L'Ajuntament de Parets s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra l'homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. La diada commemora la desclassificació de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1990.

Lectura del manifest institucional

La regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina, i el regidor de Cultura, Francesc de la Torre, han llegit el manifest institucional de reconeixement a la diversitat afectiva, sexual i de gènere en totes les esferes de la vida. La lectura s'ha fet aquest migdia a la plaça de la Vila.

La regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina, ha urgit a la col·laboració de tota la ciutadania, empreses, organitzacions i administracions públiques per erradicar els comportaments LGTBI-fòbics de la societat. Gorina ha recordat que l'Observatori Contra l'Homofòbia va registrar 189 incidències el 2020, un 25% més que l'any anterior.

El regidor de Cultura, Francesc de la Torre, ha explicat que l'Ajuntament de Parets proposa "promoure la diversitat en l'esport i la cultura, per tal de facilitar el trencament de les barreres que moltes persones amb identitats de gènere o orientacions sexuals no normatives encara viuen en aquests dos àmbits. També vol promoure la diversitat de gènere, sexual i afectiva amb l'objectiu d'ampliar el prisma i generar nous referents en la pràctica esportiva i cultural, fomentar relacions sanes i generar de nous imaginaris respecte als cossos, el desig i les maneres d'estimar i d'identificar-se".

Des de primera hora també oneja la bandera irisada davant de la façana de l'edifici consistorial.

Municipi LGTBI

Parets del Vallès és municipi LGTBI des del gener de 2017, després de l'aprovació unànime del Ple de l'Ajuntament per procedir a l'adhesió a la Xarxa de Municipis LGTBI. Parets va ser declarada vila respectuosa amb la diversitat sexual i la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i contrària a la discriminació de les persones per racó de la seva opció i identitat sexual.

En el document adjunt podeu descarregar-vos el Manifest del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. 

Arxivat a: Benestar social, Cultura, Educació, Esports, Joventut, Salut, Societat
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia (1)
Regidora de LGTBI-Transversalitats, Maria Gorina
Regidor de Cultura, Francesc de la Torre
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia (2)
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia (3)
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia (4)

Arxius adjunts