Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets aconsegueix desencallar la construcció del futur institut escola

L’Ajuntament de Parets aconsegueix desencallar la construcció del futur institut escola

18/05/2021

El Govern de la Generalitat ha aprovat destinar 1,8 milions d’euros a la seva construcció

L’Ajuntament de Parets avança per fer realitat la construcció del futur institut escola, que fusionarà l’Escola Lluís Piquer i l’Institut La Sínia. El Govern de la Generalitat ha aprovat avui destinar 1,8 milions d’euros per a la construcció del nou centre. Aquesta aprovació es concretarà amb la signatura d’un conveni entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Parets. L’aportació d’Educació es durà a terme en dues anualitats: 900.000 euros per al 2025 i 900.000 euros per al 2026. Així, l’Ajuntament assumeix avançar la inversió per començar les obres.

El nou centre s’ubicarà a l’espai on hi ha l’Escola Lluís Piquer. Concretament, el projecte contempla la construcció d’un nou edifici, entre l’escola i el pàrquing del Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver.

La regidora d’Educació, Casandra Garcia, valora positivament l’anunci i assegura que amb la creació d’un institut escola es resoldrà la problemàtica de provisionalitat dels barracons de l’Institut La Sínia i, a la vegada, s’oferirà un nou model educatiu basat en un projecte educatiu únic des de P3 fins a 4t d’ESO.

Un disseny adaptat al projecte educatiu

El disseny de l’institut escola es farà a partir de les necessitats pedagògiques que marqui la comunitat educativa. Ambdues administracions, Generalitat i Ajuntament, treballaran per adaptar els interiors del centre al seu projecte educatiu. Fa uns mesos va crear-se la Comissió del Projecte institut escola que agrupa als equips directius i a la regidora d’Educació i als responsables d’Urbanisme i Educació de l’Ajuntament. A través d’aquesta Comissió, es recolliran i adaptaran les demanades d’espais dels docents, en la mesura que el pressupost i les limitacions espacials i arquitectòniques ho permetin.

Arxivat a: Educació
Escola Lluís Piquer