Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets estrena una xarxa wifi gratuïta d'alta capacitat en tretze espais públics

L'Ajuntament de Parets estrena una xarxa wifi gratuïta d'alta capacitat en tretze espais públics

18/05/2021

Pròximament s'oferirà senyal wifi a cinc punts més

Parets ha instal·lat 13 antenes de wifi gratuït i d'alta capacitat per millorar la cobertura i cobrir nous espais del municipi. L'acció s'emmarca en la iniciativa de la Comissió Europea WiFi4EU que ha atorgat un ajut de 15.000 euros per finançar la compra de les antenes. 

Accés gratuït, universal i de qualitat 

El projecte WiFi4EU ofereix servei d'accés a Internet d'alta capacitat en forma de connexions puntuals i de qualitat en els espais públics. L'accés és gratuït i obert a tothom. La velocitat de connexió és de 30 Mbps. L'objectiu del projecte és que la ciutadania pugui connectar-se a Internet gratuïtament arreu del territori europeu sense haver de demanar credencials cada vegada que ho faci.

Les 13 antenes s'han distribuït entre els parcs, les places i els equipaments més concorreguts de Parets. Des d'avui la xarxa wifi està operativa als punts següents:

1. Biblioteca Can Butjosa
2. Casal de Cultura Can Butjosa
3. Escola Municipal de Música
4. Entorn de l'estació de tren
5. Parc de Cal Jardiner
6. Parc del Sot d'en Barriques
7. Parc La Linera
8. Plaça de la Font de la Salut
9. Plaça de la Vila
10. Piscina Municipal Miguel Luque
11. Sala Basart Cooperativa
12. Sala d'exposicions Can Rajoler
13. Teatre Can Rajoler 

La connexió s'ha de fer a través de dispositius mòbils: telèfons, tauletes o ordinadors. Per accedir-hi, els usuaris i usuàries han de seleccionar la xarxa i a través d'un portal captiu han d'indicar el correu electrònic i acceptar les condicions d'ús. 

L'Ajuntament ha indicat les zones on s'ofereix aquest servei amb un cartell on hi ha la icona de cobertura wifi, la bandera europea i el nom del projecte. 

Nous espais amb senyal wifi

La regidora d’Innovació i Noves Tecnologies, Gemma Garcia, ha anunciat que pròximament es donarà cobertura a cinc espais públics més. Concretament, l'Ajuntament preveu donar accés a la xarxa wifi en els punts següents:

1. Camp de Futbol Municipal Josep Seguer
2. Parc del Mirador
3. Plaça del Doctor Trueta
4. Plaça d'Espanya
5. Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez Oliver (s'hi col·locaran dues antenes per cobrir tot el complex)

Arxivat a: Comunicació, Noves tecnologies, Via pública
Cartell de zona wifi
Connexió a la xarxa WiFi4EU