Portada > Actualitat > Notícies > La Fundació Sanitària Mollet instal·la 1.368 plaques fotovoltaiques a l’Hospital

La Fundació Sanitària Mollet instal·la 1.368 plaques fotovoltaiques a l’Hospital

04/06/2021

La vicealcaldessa i regidora de Salut a l’Ajuntament de Parets, Casandra Garcia, va assistir a la presentació

La Fundació Sanitària Mollet (FSM) va presentar ahir, a l’Hospital de Mollet, la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques. Un parc solar, ubicat a la coberta de l’hospital, que es preveu que proporcioni un 12,5% del total del consum elèctric del centre sanitari. La vicealcaldessa i regidora de Salut a l’Ajuntament de Parets, Casandra Garcia, va assistir a l’acte de presentació.

Els panells, que ocupen 6.500 metres quadrats dels 10.000 del sostre de l’edifici, tindran una producció, segons les estimacions, de més de 800.000 kWh, aproximadament el consum d’uns 200 habitatges de 75 m2. Les plaques reforcen l’estratègia de consum d’energia 100% provinent de fonts renovables, que la FSM aplica des del 2017.

La instal·lació ha suposat una inversió de 450.000 euros, que segons els càlculs hauria de generar un estalvi anual de la factura elèctrica d’uns 65.000 euros. Així doncs, la Fundació preveu amortitzar-la al llarg de 7 anys.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; el president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués; i el cap de meteorologia de TV3, Tomàs Molina, que va actuar com a mestre de cerimònies amb una conferència sobre el clima del futur i la responsabilitat climàtica.

Arxivat a: Salut
Acte de presentació de les plaques fotovoltaiques a l'Hospital de Mollet