Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament aprova els ajuts extraordinaris per a la reactivació econòmica del teixit comercial de Parets

L’Ajuntament aprova els ajuts extraordinaris per a la reactivació econòmica del teixit comercial de Parets

23/06/2021

Els comerços que compleixin els requisits podran rebre fins a 600 euros en ajuts directes

El ple de l’Ajuntament de Parets celebrat ahir dimarts, 22 de juny, va aprovar per unanimitat les bases reguladores específiques per a la concessió d’ajuts extraordinaris per a la reactivació econòmica del teixit comercial del municipi.

La suspensió de l'obertura al públic dels establiments de venda al detall, a excepció d'aquells considerats de primera necessitat, així com les successives restriccions a l’activitat, han afectat greument als establiments comercials, de serveis de proximitat i de restauració de Parets del Vallès, que han patit una dràstica reducció dels seus ingressos.

Amb la concessió d’aquests ajuts, l’Ajuntament pretén minimitzar els efectes ocasionats per les mesures adoptades per les autoritats sanitàries i que han provocat el tancament o la limitació de la seva activitat a establiments comercials, de serveis de proximitat i de restauració.

Durant el ple, l’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, posava de manifest la necessitat d’impulsar aquests ajuts que se sumen a d’altres que ja s’han posat en marxa: “aquests ajuts estan destinats a botigues i comerços amb una superfície menor de 400 m2, o que no han estat considerats de primera necessitat, i que per tant van haver de tancar durant el mes de març”, explicava l’alcalde.

La vicealcaldessa Casandra Garcia deixava clara la postura de l’administració paretana, “que sempre ens trobarà al costat del comerç de proximitat, dels nostres botiguers, perquè per nosaltres la prioritat sempre seran les persones”.

La regidora de Comerç, O’hara Valdivia, intervenia fent referència a la necessitat d’implementar els ajuts i fer costat al comerç de proximitat greument afectat per la pandèmia “les bases tenen com a objecte reactivar i facilitar la continuïtat del comerç de proximitat, la nostra restauració, els nostres establiments com perruqueries, centres d’estètica, entre d’altres, molt colpits per la greu crisi econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19”.

Les bases contemplen ajuts directes de fins a 600 euros a tots aquells comerços i botigues que compleixin els requisits establerts i facin el tràmit de les sol·licituds. Les bases íntegres es podran consultar al Tauler d'anuncis electrònic de l'Ajuntament de Parets.

Arxivat a: Ajuntament, Comerç i empresa, Ple municipal
Ple celebrat el 22 de juny