Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament de Parets i Ecovidrio activen una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria local

L'Ajuntament de Parets i Ecovidrio activen una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria local

01/07/2021

La primera fase tindrà lloc durant el mes de juliol. L’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, i la Gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Silvia Mayo, s’han reunit per donar el tret de sortida a la campanya

La campanya s’emmarca dins les accions previstes pel govern local per combatre el canvi climàtic. Aquesta s’iniciarà la setmana vinent i inclou tots els bars, restaurants i hotels de Parets. El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l’Estat.

Silvia Mayo afirma que "amb aquesta iniciativa volem ajudar el sector de l’hostaleria a reciclar vidre. Per això repartirm contenidors gratuïts. Els visitem un a un i si calen noves visites hi tornem a anar".

Per la seva banda, Francesc Juzgado assegura que "el sector de l’hostaleria i la restauració és clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Aconseguir el compromís dels professionals i afavorir uns hàbits sostenibles són avenços importants en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta és una de les prioritats del nostre govern local i seguirem ampliant les accions en aquesta mateixa línia".

Les diferents accions de la campanya consisteixen en informar els establiments hostalers sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent, i en el lliurament de cubells gratuïts per facilitar la separació dels residus de vidre als establiments. Tot, de la mà d’un equip d’informadors ambientals acreditats.

Durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.  

La campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Parets del Vallès i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
L'alcalde, Francesc Juzgado, amb Silvia Mayo, gerent d'Ecovidrio