Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Parets edita una col·lecció de postals per commemorar el 141è aniversari de la Linera

L’Ajuntament de Parets edita una col·lecció de postals per commemorar el 141è aniversari de la Linera

06/07/2021

L’empresa Freudenberg col·labora en la iniciativa per rememorar el passat industrial del municipi

L’Ajuntament de Parets ha presentat una col·lecció de 16 postals de la Linera, l’antiga fàbrica tèxtil fundada el 1880 i que funcionava com una colònia, per celebrar el 141è aniversari del seu naixement. El 1971 la fàbrica va tancar les portes i amb els anys l’espai s’ha reconvertit perquè la ciutadania pugui gaudir-ne. Avui la Linera és un parc enjardinat envoltat d’habitatges i que conserva la xemeneia de 23 metres; la torre del director de la fàbrica, reconvertida en l’Escola Municipal de Música; i l’Escola Bressol Municipal La Cuna, que antigament funcionava com una guarderia per als fills i filles dels treballadors i treballadores de la fàbrica.

Les postals de la Linera barregen imatges antigues i modernes. En el dors de cada postal hi ha una descripció de la imatge. Per guardar les postals s’ha confeccionat un sobre de cartó amb una imatge aèria de l’antiga colònia tèxtil. La regidora de Patrimoni Cultural, Rosa Martí, explica que es tracta d’un record gràfic del que havia estat i és avui la Linera per a les generacions presents i futures. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració ciutadana i d’entitats del municipi. Les postals es repartiran entre els habitants del Barri Antic, on s’hi concentren la majoria de familiars que van treballar a la Linera. Properament la ciutadania també podrà veure les imatges en una exposició a Can Rajoler i al web municipal.

La presentació de les postals ha tingut lloc aquest migdia al mateix parc de la Linera. L’alcalde, Francesc Juzgado, i la vicealcaldessa, Casandra Garcia, en nom del Consistori han agraït la col·laboració de l’empresa Freudenberg, que ha cofinançat la incitativa. Tant l’alcalde com la vicealcaldessa han destacat el valor de la Linera per Parets i la seva reconversió en un espai per al lleure i l’educació, així com per a l’habitatge.

El conseller delegat de Freudenberg a Espanya, Jaume Cané, ha explicat que la voluntat de Freudenberg és d’implicar-se en diferents iniciatives municipals: “les empreses també som veïns, veïns industrials, i tenim un grau de responsabilitat que no podem descuidar. A Freudenberg ens agrada ser-hi i volem participar en la vida del municipi”.

Recerca sobre el jardí de la torre del director

L’alcalde, Francesc Juzgado, ha subratllat que des de l’equip de govern s’impulsaran altres projectes que mantinguin viva la memòria i la història del poble. En aquest sentit, la regidora de Patrimoni Cultural, Rosa Martí, ha anunciat que s’iniciarà un estudi documental per conèixer les característiques de l’antic jardí de la torre del director. Es creu que l’arquitecte Nicolau Maria Rubió Tudurí va dissenyar-lo. 

Arxivat a: Cultura, Urbanisme, Via pública
Postals la Linera 1
Postals la Linera 2
Postals la Linera 3
Postals la Linera 4
Postals la Linera 5
Postals la Linera 6
Postals la Linera 7
Postals la Linera 8