Portada > Actualitat > Notícies > L'Escola de la Natura, 28 anys com a centre col·laborador en la recollida d'animals protegits

L'Escola de la Natura, 28 anys com a centre col·laborador en la recollida d'animals protegits

07/07/2021

L'escola és un centre autoritzat per la Generalitat en la recollida d'animals protegits des de l'any 2002

L'any 1993, l'Escola de la Natura lliurava al Centre de Fauna de Torreferrussa el primer animal recollit a l'equipament considerat com a espècie protegida: una femella de falcó peregrí. L'any següent, el 1994, l'escola ja col·laborava amb la Generalitat de Catalunya en la recollida d'animals protegits, i el 2002 es convertia oficialment en Centre col·laborador autoritzat.

Aquest fet va suposar ser un punt de referència comarcal en la recollida de fauna i durant aquests 28 anys s'han agafat més de 1.700 animals de diferents espècies de fauna salvatge no domèstica, amb una mitjana aproximada de més de 60 animals per temporada.

Aus, mamífers, amfibis i rèptils són recollits a l'Escola de la Natura que els rep en moltes ocasions ferits, deshidratats, famèlics, desorientats o simplement són cries que han sortit abans de temps del seu niu. En tots aquests casos l'escola segueix un protocol d'actuació molt estricte, que inclou identificar la persona que porta l'animal i el transport de la bèstia al centre de recuperació en el menor temps possible i amb les millors condicions.

El trasllat dels animals recuperats el fa el personal o col·laboradors de l'Escola de la Natura, agents rurals o, des de fa un parell d'anys, persones vinculades al Centre de Fauna de Torreferrussa.

L'Escola de la Natura atén sempre les trucades o visites que es fan amb motiu de la recuperació d'animals salvatge durant l'horari d'obertura de l'equipament.

En cas que trobeu un animal salvatge o d'una espècie protegida no domèstica, caldrà posar-se en contacte amb l'Escola de la Natura, de dilluns a divendres de 9 a 14.30 h, telèfon 93 562 17 94. Fora d'aquest horari o durant el període de tancament estival de l'escola:

  • Associació GRENP – telèfon 637 292 081 / 627 780 408
  • Policia Local – telèfon 93 573 73 00
  • Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Parets – telèfon 93 573 88 88
  • Agents rurals – 93 561 70 00
Arxivat a: Medi ambient
Espècimens de fauna exòtica

Arxius adjunts