Portada > Actualitat > Notícies > Parets formarà part dels 14 municipis que acorden accions coordinades per la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars

Parets formarà part dels 14 municipis que acorden accions coordinades per la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars

19/07/2021

Dimecres 14 de juliol es presentava a Granollers el conveni de col•laboració interadministrativa

La població de senglars és cada cop més elevada i la seva presència en àrees urbanes és cada cop més freqüent. L’elevada capacitat reproductiva d’aquests animals i l’augment d’exemplars dificulta les tasques de control i pot produir danys a cultius, accidents de trànsit, atacs a animals domèstics o malmetre parcs, jardins i mobiliari urbà. Per aquest motiu, Parets formarà part dels 14 municipis del Vallès Oriental que han signat un conveni de col·laboració per a treballar conjuntament en la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars. La presentació va tenir lloc el passat dimecres, 14 de juliol, a Granollers.

L'objectiu és treballar en estratègies per reduir els conflictes amb els senglars de forma planificada i coordinada en l'àmbit dels municipis signats. L'acord preveu l'elaboració d'una diagnosi i el desenvolupament d'un pla d'acció sobre la gestió de la població del senglar en el marc d'una cooperació intermunicipal i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

A més, es crearà una Comissió tècnica formada com a mínim per un representant de cada ajuntament i també del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Aquesta comissió s'encarregarà d'estudiar les actuacions necessàries per mitigar els efectes de la presència de senglars i redactar la diagnosi i el pla d'acció. Aquesta comissió es reunirà com a mínim cada sis mesos.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, ha comentat la presentació d’aquest conveni “que suposa un primer pas per trobar sol·lucions conjuntes i coordinades que ajudin a preveure i minimitzar l’impacte que els senglars poden tenir en l’espai públic”. “Més endavant també es vol comptar amb la implicació i la participació d’associacions relacionades amb aquest àmbit”.

A més de Parets, formen part del conveni els ajuntaments de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses el Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès.

Arxivat a: Ajuntament, Medi ambient
Presentació del conveni a Granollers
Presentació del conveni a Granollers