Portada > Actualitat > Notícies > L’avinguda de Catalunya es tallarà per trams al trànsit per continuar amb les millores en matèria de seguretat viària

L’avinguda de Catalunya es tallarà per trams al trànsit per continuar amb les millores en matèria de seguretat viària

14/09/2021

L’objectiu de les actuacions és disminuir l’accidentalitat de la via, i millorar les condicions de seguretat i accessibilitat de vehicles i vianants

A partir de demà dimecres, 15 de setembre, el tram de l’avinguda de Catalunya entre els carrers Galende i d’Alfons XIII es tallarà al trànsit, per tal de continuar amb les obres d’arranjament i millora de la seguretat viària que es van iniciar el passat mes de juliol. Aquesta actuació concreta, on es construirà un nou pas de vianants elevat, tindrà una durada aproximada de dues setmanes.

Les actuacions es continuaran executant durant els pròxims mesos i, ocasionalment, implicaran el tall del tram de carrer on s’actuï. Prèviament, se senyalitzarà les obres amb antelació, es buscaran rutes alternatives i s’informarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament dels canvis en la circulació. El servei de Bus Urbà també es veurà afectat i, en aquesta primera actuació, quedarà suspesa temporalment la parada núm. 3, situada davant del Casal Sant Jordi. Per a més informació sobre les afectacions en aquesta línia es pot consultar la pàgina web de Sagalés, https://www.sagales.com/linies/1/linies-urbanes.

Les obres, que tindran un cost global de 464.403,52 euros (IVA inclòs), s’emmarquen en el conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Parets del Vallès. L’objectiu és la millora de la seguretat en matèria de circulació per tal disminuir l’accidentalitat d’aquest tram de la via, i millorar les condicions de seguretat i accessibilitat de vehicles i vianants, per a una convivència més segura, pacífica i saludable.

El projecte proposa 10 actuacions concretes, de les quals algunes ja estan en el tram d’execució final, com ara la de l’avinguda de Lluís Companys:

  • Semaforització de la cruïlla de la BV-1604 amb el carrer de la República i Alfons XIII, i la construcció d’un nou pas de vianants elevat.
  • Construcció d’una plataforma elevada a la cruïlla de la BV-1604 amb els carrers de Rius i Taulet i el Condestable de Portugal.
  • Construcció d’una plataforma elevada a la cruïlla de la BV-1604 amb els carrers de Pere Castells i de Monistrol.
  • Millorar els passos de vianants a la zona de la rotonda dels carrers de Pau Casals i Josep Tarradellas, desplaçant-los cap al pas natural dels vianants.
  • Millorar l’accessibilitat al voltant de la benzinera, amb la construcció del tram de vorera que manca, i construint un refugi de vianants al pas existent.
  • Construcció d’un pas de vianants elevat al costat de l’accés a l’aparcament públic del carrer de Montserrat Roig.
  • Implantació d’elements reductors de velocitat al tram de la BV-1604, entre els carrers de Torres i Bages i el de Rosselló.
  • Formació d’illetes físiques a la cruïlla de la BV-1604 amb l’avinguda de Lluís Companys.
  • Formació d’una illeta central física per protegir el pas de vianants d’accés a la zona esportiva municipal.

 La Diputació de Barcelona és l’administració responsable de la construcció de les obres previstes, que s’executaran sota la supervisió de l’Oficina Tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària Local.

 

Arxivat a: Ajuntament, General, Via pública
Actuació a l'av de Catalunya per la millora de la seguretat viària (1)
Actuació a l'av de Catalunya per la millora de la seguretat viària (2)